Home Ajankohtaista Huber+Suhner: Valokuitu tulee koteihin

Huber+Suhner: Valokuitu tulee koteihin

30.08.2011

Asuinrakennuksiin asti ulottuvien valokuituverkkojen, alan slangilla FTTH:n, asentaminen etenee maailmanlaajuisesti. Jotta yksittäiset kotitaloudet tai toimistot saadaan kuituoptiikan piiriin, tarvitaan jatkoyhteydet rakennuksen sisällä: "Fiber In The Home" (FITH). Sveitsiläinen HUBER+SUHNER on osaltaan ollut luomassa tätä termiä järjestelmäratkaisuillaan.

Kuituoptiikka tarkoittaa enemmän kaistanleveyttä, uusia palveluja ja siten myös palvelujen sulautumista. Kuitukaapeliverkot rakennusten sisällä edustavat loogista vaihetta kehityksessä. Passiivinen FITH-verkko merkitsee myös sijoitusta tulevaisuuteen.

HUBER+SUHNER on kehittänyt markkinoiden kysyntään perustuvien yksittäisten tuotteiden lisäksi kokonaisia järjestelmäratkaisuja, joiden avulla rakennusten valokuitukaapelointi on lasten leikkiä.

Monenlaisia vaatimuksia

Media, viihdeteollisuus ja tietoliikennealat ovat asteittain sulautumassa Internetiin, jossa niistä muodostuu maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäilmiö. Jatkuvasti kasvavien kaistanleveysvaatimusten tyydyttämiseksi rakennusten verkkojen pitää olla teknisesti kehittyneempiä ja jatkuvasti tehokkaampia.

Järjestelmäratkaisuja kehitettäessä on pitänyt huomioida hyvin monenlaisia vaatimuksia. Asentajat haluavat yksinkertaisen, luotettavan ja nopean "kytke ja käytä" -ratkaisun. Arkkitehdit puolestaan haluavat joustavan ratkaisun eri rakennusprojektien erilaisten vaatimusten vuoksi. Asukkaat arvostavat korkealuokkaisia, luotettavia ja kestäviä tuotteita, jotka eivät ole alttiita lialle. Kuluttajaa ei kiinnosta, miten kaistanleveys saavutetaan, kunhan yhteys on varma ja kestävä.

Kolmoisliitin BLINK

BLINK (Broadband Link) on uusi, kotiympäristöä varten räätälöity konsepti. Se muodostaa HUBER+SUHNERin "Fiber In The Home" -valikoiman ytimen. Integroitu ja yhdistetty laser- ja pölysuojaus liittimissä sekä sovittimissa lisää liittimien lian ja vahinkojen kestävyyttä. Yksi uuden liitinkonseptin ominaisuuksista on automaattinen itsekatkaisu, joka laukeaa, kun liitin on äärimmäisen kuormitettua. BLINK on IEC 61754-29 -standardin mukainen.

Ihanteellinen "kytke ja käytä" -ratkaisu: CLIK!

Satelliittiantennien vastaanottamat televisiosignaalit siirretään nykyisin koteihin käyttämällä radiotaajuusyhteyksiä. Tämän aikaansaamiseksi tarvitaan neljä suhteellisen paksua 5 mm:n kaapelia, jotka eivät voi olla kovin pitkiä signaalin heikkenemisen vuoksi. Radiotaajuuskaapeleiden tiedonsiirtokapasiteetti on siten rajallinen.

Entä jos nuo aiemmin vaaditut neljä kaapelia voitaisiin korvata yhdellä ainoalla valokuitukaapelilla, jonka läpimitta on vain 3 mm? Kaapelilla, jonka pituudella ei ole väliä, koska signaali ei käytännössä heikkene lainkaan, ja jonka kaistanleveys riittää vaadittujen valtavien tietomäärien siirtämiseen?

Tämä televisioasentajien unelma on jo todellisuutta - kiitos HUBER+SUHNERin CLIK!-tuotteiden, jotka sisältävät kaikki vaadittavat komponentit satelliittitelevision kaapelointiin, liittimistä kaapeleihin, sovittimista jakajiin. Lisäksi CLIK!-kytkentäkaapelit on mahdollista asentaa ilman erityistietämystä tai -työkaluja.

Optinen pistorasia - OptiSocket 2

Uusi OptiSocket 2 on pieni seinäpistorasia, joka palvelee valokuitukaapelointia asunnoissa. Pistorasiaan voi liittää yhdestä neljään liitintä ja siinä on myös riittävästi tilaa valokuidun kiepitykselle. Kuitujenhallintaominaisuudet mahdollistavat vakaan ja pitkäaikaisen kuidun säilytyksen, mikä tarkoittaa, että vielä 20 vuoden kuluttuakaan kuidut eivät kärsi väsymisestä johtuvista murtumista. Muita OptiSocket 2 -pistorasian ominaisuuksia ovat integroitu lasersuojaus, lisäpölysuojaus ja lapsilukko, joka estää kytkentäkaapelien tahattoman irrottamisen.

Näiden järjestelmäratkaisujen avulla HUBER+SUHNER täyttää korkeat vaatimukset - sekä tarjoaa laatua ja luotettavuutta samalla, kun yksinkertaistaa valokuituverkon asennusta asuinrakennuksiin.

Hae samanlaista sisältöä: