Home Ajankohtaista Orbikselta vikasietoinen sähkönsyöttöratkaisu tukiasemille

Orbikselta vikasietoinen sähkönsyöttöratkaisu tukiasemille

05.11.2010

Suomalainen Orbis Oy on kehittänyt uudenlaisen sähkönsyöttöratkaisun tukiasemien aktiivilaitteille. Orbis OptoMast™ Smart Power -tuotteen avulla tukiasemien toimintavarmuus paranee ja ylläpito helpottuu. Smartin virranjakomoduulit toimivat itsenäisesti palautuen vikatilanteista automaattisesti, jolloin yksi vioittunut laite ei häiritse muita tukiaseman toimintoja. Smart Power toimii parina aiemmin kehitetylle OptoMast valokuidulle, joka on valokuituteknologiaan perustuva tiedonsiirtoväylä tukiasemille.

Orbis OptoMast™ Smart Powerilla sähkö syötetään yhdellä runkokaapelilla tukiaseman laitetilasta ylös maston aktiivilaitteille. Lähelle antenneja asennettavasta kytkentäkotelosta virta jaetaan sitten eri laitteille hyppykaapeleilla. Aiemmin jokaiselle laitteelle on vedetty oma sähkönsyöttökaapeli, jolloin tukiaseman asentaminen on ollut työlästä ja hidasta..

Mallisuojatun Smartin kytkentäkotelossa sijaitsevat virranjakomoduulit, jotka suojaavat aktiivilaitteita yli- ja alijännitteeltä sekä ylivirralta eli esimerkiksi salaman aiheuttamalta jännitepiikiltä. Vikatilanteen jälkeen moduuli palautuu suojatilasta automaattisesti normaalitilaan. Yhden moduulin suojatila ei estä muiden laitteiden toimintaa, jolloin tukiaseman toimintavarmuus paranee..

Moduulien automaattinen palautuminen vähentää turhien huoltokäyntien määrää. Moduulit ovat myös tarvittaessa vaihdettavissa nopeasti ja helposti yksittäin. Smart tuo siis helpotusta tukiasemaverkkojen ylläpitoon erityisesti kesinä, jolloin on runsaasti ukkosia. Tuotteen kestävyys ja turvallisuus on todennettu standardien mukaisissa EMC- ja ympäristöolosuhdetesteissä..

OptoMast-tuoteperhettä on suunniteltu ja kehitetty vuodesta 2007 asti yhteistyössä suomalaisten operaattorien kanssa. Orbiksen kuitu antenniin eli Fiber To The Antenna (FTTA) -ratkaisuja on asennettu eri puolille maata jo useita tuhansia. Ensimmäiset tukiasema-asennukset, joissa on käytössä sekä OptoMast valokuitu että OptoMast Smart Power tehtiin alkusyksystä 2010 Etelä-Suomessa. Uudistuneen tuoteperheen aktiivinen käyttöönotto tapahtuu vuonna 2011.

Hae samanlaista sisältöä: