Home Ajankohtaista Ajankohtaista

Ajankohtaista

Jetting Ab:n kuidunpuhalluslaitteet Orbiksen valikoimaan

07.02.2022

 

Valokuidun puhalluslaitteet

Puhallustekniikalla säästöä asennuskustannuksiin

Kuituja asennetaan perinteisesti maahan kaivamalla tai kairaamalla. Taajamissa tämä perinteinen asennustapa on hankala, koska maata on avattava. Puhallustekniikka on vaihtoehtoinen ja yleistyvä tapa, sillä se mahdollistaa verkon laajentamisen olemassa olevilla putkilla, maata uudelleen avaamatta. Tekniikka tuo asennusyritykselle säästöä, koska verkonlaajennusprojektiin tarvitaan perinteistä menetelmää vähemmän laite- ja henkilöresursseja.

Vastataksemme markkinan kasvavaan tarpeeseen ja palvellaksemme asiakkaitamme entistä laajemmin, olemme solmineet valokuidun puhalluslaitteista edustussopimuksen ruotsalaisen Jetting Ab:n kanssa. Vuonna 2008 perustettu Jetting toimii Ruotsin Tidaholmissa, jossa sillä on omat tuotekehitys- ja tuotantotilat. Suomessa toimimme yksinoikeudella Jettingin virallisena jälleenmyyjänä.

Tutustu valokuidun puhalluslaitteisiin tarkemmin verkkokaupassamme Worbiksessa.

Laitteet laadukkaita ja pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltuja

Jetting valmistaa valokuidun puhalluslaitteet niiden elektroniikkaa lukuun ottamatta alusta alkaen itse. Laitteet ovat erittäin laadukkaita, kevyitä ja pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltuja. Ne kestävät sadetta, lunta ja likaa, ja soveltuvat kaikenlaisille kuiduille ja putkille. Laitteissa ei ole irto-osia, joten niiden käyttöönotto on yksinkertaista, eikä vaadi erityisiä työkaluja. Laitteet ovat myös toiminnaltaan varmoja ja tarvittaessa käyttäjän helposti itse huollettavissa. Optiona laitteille on saatavissa puhallusprojektin dokumentointijärjestelmä. Sekä laitteiden että varaosien saanti Ruotsista on joutuisaa.  

Katso laitteet ja niiden tekniset ominaisuudet verkkokaupastamme Worbiksesta.

Katso tarkemmat tiedot verkkokaupastamme Worbiksesta

Tarvitsetko lisätietoja, laitedemon tai huoltoa? 

Ota yhteyttä asiakkuuspäällikköömme Harri Mutaseen tai tekniseen asiantuntijaamme Pasi Harjulaan – yhteystiedot löydät alta.

Lisätietoja

Poikkeuksia loppuvuoden toimitus- ja palveluajoissa

19.12.2021

Hyvää joulu ja onnellista uutta vuotta 2022!

Torstaina 23.12. ja perjantaina 31.12. Postitse ja Schenkerillä toimitettavat tilaukset tulee jättää klo 11:een mennessä, ja varastomme noutopisteestä noudettavat tilaukset klo 13:een mennessä.

Asiakaspalvelumme ja varastomme palvelevat klo 8–14.

Jouluaattona 24.12. ja loppiaisena 6.1. olemme suljettuna.

Kiitämme kuluneesta vuodesta, ja toivotamme rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Hae samanlaista sisältöä: 

LuxTurrim5G-ratkaisut valmiita maailmanlaajuisille älykaupunkimarkkinoille

16.12.2021


Nokian vetämä LuxTurrim5G-hanke on saavuttanut tärkeän välietapin saatuaan päätökseen älypylväiden, data-alustan ja siihen liittyvien älykaupunkipalveluiden tutkimus- ja kehitysvaiheen. Monialainen 26 yhteistyökumppanin konsortio on saavuttanut lupaavia tuloksia. 

Modular smart pole in EspooOlemme toteuttaneet älypylvääseen kompaktin kaapelointiratkaisun, jonka ansiosta integroitavat laitteet on saatu yhdistettyä samaan tiedonsiirron ja sähkönsyötön kokonaisuuteen. Ratkaisun kilpailuetuna on myös sen modulaarisuus, joka takaa sen, että älypylvääseen voidaan joustavasti lisätä ja vaihtaa laitteita koko sen elinkaaren ajan”, sanoo Orbis Oy:n toimitusjohtaja Jani Linna-Aro.

LuxTurrim5G-ekosysteemin kehittämä ratkaisu muodostaa “kaupungin digitaalisen selkärangan”, jonka avulla kaupungeista saadaan älykkäämpiä ja kestävää kehitystä edistävämpiä. Konseptin keskiössä olevista älypylväistä on jo kehitetty esikaupallinen tuoteperhe, joka vastaa kaupunkien monenlaisiin tarpeisiin. Älypylväät on varustettu nopeita, luotettavia ja turvallisia tietoliikenneyhteyksiä tarjoavilla 5G-tukiasemilla, joiden lisäksi pylväisiin voidaan integroida sään, lämpötilan, ilman laadun ja hiilidioksidin mittaukseen sekä navigointiin käytettäviä sensoreita, videokameroita, tutkia, lidareita ja muita laitteita.

Kokonaisratkaisuun kuuluu myös älypylväistä ja muista lähteistä saatavia datamassoja luotettavasti ja tehokkaasti käsittelevä data-alusta sekä datapohjaisia palveluita mahdollistava datan markkinapaikka. Alustan avulla kaupungit ja yritykset voivat hyödyntää dataa omiin tarpeisiinsa ja luoda kokonaisvaltaista tilannekuvaa.  Lisäksi ekosysteemissä on pilotoitu ja valmisteltu kaupallistamista varten useita digitaalisia palveluita liittyen esim. julkisten paikkojen turvallisuuteen, vähäpäästöiseen logistiikkaan, itseohjautuvaan liikenteeseen ja terveelliseen elinympäristöön.   

Ekosysteemikumppanit ovat myös tehneet paljon uraauurtavaa yhteistyötä ratkaistakseen tiedon yksityisyyteen liittyviä asioita, suunnitelleet ohjeistusta älykaupunkien suunnitteluun, selvittäneet uusia liiketoiminta- ja operointimalleja sekä luoneet monimutkaisen liiketoimintaympäristön ymmärrystä. 

Yksi merkittävä konkreettinen tulos on 19 älypylväästä, kahdesta älykkäästä ja turvallisesta bussipysäkistä sekä yli 250 toisiinsa liitetystä IoT-laitteesta (Internet of Things) koostuva älykaupungin pilottiympäristö Nokian kampuksen ympäristössä Espoossa. Se mahdollistaa uusien ratkaisujen pilotoinnin ja testaamisen käytännössä ja alueesta tehdyn digitaalisen kaksosen avulla myös virtuaalisesti. Seuraavaksi suunnitteilla on uusia pilotteja aidoissa kaupunkiympäristöissä. Ekosysteemi valmistee parhaillaan ratkaisun kaupallistamista: älypylväiden toimitusvalmiutta hienosäädetään teknisten yksityiskohtien osalta, palveluportfoliota määritellään ja erilaisia liiketoimintamalleja on valmisteilla.  

Espoon pilotin kautta LuxTurrim5G-konsortio tähtää globaaleille markkinoille, joiden ennustetaan kasvavan 1000 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä. Nyt käynnissä olevalla Dubain maailmannäyttelyllä (Expo 2020 Dubai) on tässä tärkeä rooli. Dubaissa Nokia ja kumppaniyritykset esittelevät LuxTurrim5G:n yhteistarjoamaa ja kahta toiminnallista älypylvästä puolen vuoden ajan globaalille yleisölle. Useita keskusteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa onkin jo käynnissä. 


Taustatietoja: www.luxturrim5g.com 

Lehdistötiedote 16.12.2021

LuxTurrim5G video

White paper, 25.5.2020

LuxTurrim5G-ekosysteemin yhteistyökumppanit: Nokia Bell Labs, Nokia, Premix, Teleste, Vaisala, Indagon, Rumble Tools, Orbis, Tehomet, Destia, Sitowise, Caruna, A-Insinöörit (AINS Group), Link Design & Development, Vediafi, Agora Networks, Sensible 4, L7 Drive, City of Espoo, Finnish Transport and Communications Agency Traficom, VTT, Aalto University, Tampere University, University of Helsinki ja Spinverse (ekosysteemin koordinaattori). Projektia rahoittavat yhteistyökumppanit ja Business Finland.

Projektin tuloksia esiteltiin webinaarissa 16.12.2021: Digital backbone and services for sustainable smart cities

Lisätietoja

 

Hae samanlaista sisältöä: 

Orbiskooppi 2021 julkaistu

15.12.2021


Vuoden 2021 asiakaslehtemme on julkaistu, ja pääset lukemaan sen tästä

Asiakaslehtemme Orbiskooppi 2021

Haluamme tuoda toimintaamme enemmän kestävää kehitystä kunnioittavia arvoja ja niiden myötä konkreettisia toimenpiteitä, joten tästä lähtien lehden jakelu tapahtuu aiemmin toteutettujen massapostitusten sijaan pääsääntöisesti sähköisesti.

Myös lehden ulkoasu on kokenut pienoisen muutoksen kuluneen vuoden aikana aloittamamme graafisen ilmeemme päivityksen myötä.

Muutoin lehti on tuttuun tapaan mielenkiintoinen ja informatiivinen katsaus tiedonsiirron palveluidemme ja hankkeidemme toteutuksesta vuonna 2021.

Antoisia lukuhetkiä! 

Hae samanlaista sisältöä: 

Orbis SANT ry:n jäseneksi

26.10.2021


Orbis Oy on liittynyt SANT ry:n jäseneksi. SANT, eli Suomen antenni- ja teleurakoitsijaliitto ry on antenni- ja sisäverkkoalalla toimivien yritysten toimialajärjestö, jonka piiriin kuuluvat kiinteistöjen sisäverkot sekä erilaiset TV- ja laajakaistaratkaisut.

SANTin tavoitteena on edistää sisäverkkototeutusten laatua aina suunnittelusta järjestelmien ylläpitoon tiedottamalla, kouluttamalla, viranomaisyhteistyöllä sekä verkottamalla tietoliikenneratkaisujen tarvitsijoita ja tarjoajia.

Toimiva tietoliikenne on kodeissa ja työpaikoilla yhtä tärkeää kuin vesi ja sähkö. SANTin kautta laitetoimittajat voivat mm. tuoda esille uusia ratkaisuja ja saada käytännön palautetta niiden toimivuudesta. 

”Meille on tärkeää kuulua SANTiin, koska sitä kautta pystymme syventämään urakoitsijanäkökulmaamme – lisäämään ymmärrystämme urakoitsija-asiakkaidemme haasteista ja myös onnistumisista. Vastaavasti voimme tarjota heille asiantuntijuuttamme ja osaamistamme sekä huomioida heidän tarpeensa tuotekehityksessämme”, kiteyttää asiakkuuspäällikkömme Harri Mutanen. 

Lisätietoja

Uusi esite älypylväistä

20.10.2021


Orbis on vuodesta 2019 ollut mukana LuxTurrim5G-hankkeessa. Sen monialaisen asiantuntijayhteistyön tuloksena on esikaupallinen modulaarinen älypylväsperhe.

Tällä hetkellä pylväitä esitellään Dubain maailmannäyttelyssä, joka on avoinna maaliskuun 2022 loppuun saakka. Orbis vastaa pylväiden modulaarisen kaapeloinnin ja kytkennän tuotekehityksestä ja toteutuksesta. 

Lataa alta esitteemme modulaarisista älypylväistä. Esite on englanninkielinen.

Lisätietoja

Hae samanlaista sisältöä: 

Orbikselle on myönnetty Menestyjät-sertifikaatti

07.10.2021

 

Menestyjät-merkki on laadun ja luotettavuuden tae. Se kertoo yhdellä silmäyksellä, että yrityksessä osataan hoitaa hyvin niin asiakkaita, liiketoimintaa kuin henkilöstökin. Menestyjä-yritysten joukkoon pääsee vuosittain vain noin 6 % suomalaisista osakeyhtiöistä. 

Toimitusjohtajamme Jani Linna-Aro ja Kauppalehti Menestyjät 2021 -sertifikaatti

Menestyjä-yritykset poimitaan tilinpäätöstiedoista

Alma Talent Oy analysoi vuosittain suomalaisten yritysten menestystä oikaistujen tilinpäätöstietojen avulla. Menestyjäluokituksessa yrityksen taloudellista suorituskykyä mitataan kuudella eri osa-alueella: 

  • kasvu
  • kannattavuus
  • tulos
  • maksuvalmius
  • vakavaraisuus
  • riskinsietokyky

Kultakin osa-alueelta yritys pisteytetään omassa kokoluokassaan sekä vertailtuna kaikkiin Alma Talentin tietokannan yrityksiin että vertailtuna yrityksen toimialan muihin yrityksiin. Menestyjät-sertifikaatti ennakoi myös yrityksen tulevaa menestystä. 

Menestyjät 2021 -luokitus perustuu tilikausiin, jotka ovat päättyneet 6/2020–5/2021.

Lisätietoja

 

Hae samanlaista sisältöä: 

Uusi tuote-esite: optiset transceiverit

17.08.2021

 

Optisten transceivereiden tuotevalikoimamme laajeni keväällä, ja tuotteiden perusmallistoon voit tutustua uudessa esitteessämme.

Valikoiman tuotteilla valokuituverkon optinen signaali voidaan muuntaa sähköiseksi 1G tiedonsiirtonopeuden verkoista aina huippunopeiden datakeskusten 400G:aan asti. Vaihtoehtoja on eri etäisyksille, liittimille, käyttölämpötiloille sekä laser-lähettimien ja -vastaanottimien tyypeille.

Esite sisältää seuraavat mallit: SFP 1G, XFP ja SFP+ 10G, SFP28 25G, QSFP+ 40G, QSFP28 100G sekä QSFP56-DD 400G. 

Suosituimmat tuotteet löydät esitteestä verkkokauppalinkkeinä – muiden osalta tilaus ja lisätiedot hoituvat asiakaspalvelumme kautta. Asiakaspalvelumme auttaa myös, mikäli perusvalikoimasta ei löydy verkkoosi sopivaa tuotetta.

Huom.: esite on englanninkielinen 

Lataa Optical transceivers -esite

Lisätietoja

LuxTurrim5G osallistuu Dubain maailmannäyttelyyn

07.07.2021

 LuxTurrim5G at Dubai Expo

Orbis osallistuu Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyyn Suomen paviljongissa osana LuxTurrim5G-konsortiota.

Näyttely on avoinna 1.10.2021- 31.3.2022.

LUE LISÄÄ https://www.finland-dubaiexpo2020.com/

LuxTurrim5G Smart Pole4

 

Digitaalinen selkäranka kestävän kehityksen kaupungeille

LuxTurrim5G-älypylväät muodostavat kestävästi kehittyvän älykaupungin selkärangan. Nopea 5G yhteys, laaja anturiverkko ja turvallinen sovellusalusta yhdistetään dataohjautuviin palveluihin, mikä edistää turvallisuutta, tehokkuutta, terveyttä ja sujuvaa elämää.

Expo 2020 Dubai -tapahtumassa on nähtävillä kaksi modulaarista älypylvästä: yksi on Suomen paviljongin edessä ja toinen sisätiloissa. Orbis vastaa LuxTurrim5G-älypylväiden kaapeloinnista, kytkennöistä ja kokoonpanosta.

 

Katso videomme älypylväiden kaapeloinnista

 

Lue lisää aiheesta

HANKKEEN KOTISIVU www.luxturrim5g.com

15.06.2021 Älypylvään esikaupallinen versio valmis
28.05.2020 Ainutlaatuinen älykaupungin pilottiympäristö valmistui Espoossa
23.04.2020 Älypylväiden toimintojen taustalla on Orbiksen kaapelointi- ja integrointiosaaminen


Lisätietoja

Hae samanlaista sisältöä: 

Pages