Kiinteä verkko
Optiset transceiverit – mikä määrittää yhteensopivuuden?
Kun tietoa siirretään valokuitukaapelissa, aktiivilaitteen sähköinen signaali muunnetaan siirron ajaksi LED- tai laser-valoksi. Tätä toimenpidettä varten tarvitaan muunnin, joka tunnetaan usealla eri nimellä: transceiver, optiikka, linssi, laser, SFP. Mitkä ovat vaihtoehdot, joista sopivan optisen transceiverin voi valita?
Uusi tuote-esite: optiset transceiverit
Optisten transceivereiden tuotevalikoimamme laajeni keväällä, ja tuotteiden perusmallistoon voit tutustua uudessa esitteessämme.
Valikoiman tuotteilla valokuituverkon optinen signaali voidaan muuntaa sähköiseksi 1G tiedonsiirtonopeuden verkoista aina huippunopeiden datakeskusten 400G:aan asti. Vaihtoehtoja on eri etäisyksille, liittimille, käyttölämpötiloille sekä laser-lähettimien ja -vastaanottimien tyypeille.
Häntäkuidut

Valokuituadapterit
Jatkos-, kuorinta- ja puhdistustarvikkeet
Tarvikkeiden optinen ja mekaaninen laatutaso on erittäin tärkeä siirtotien ominaisuuksien säilymiseksi. Valokuitukaapelien asentamisessa tarvitaan jatkos-, kuorinta- ja puhdistustarvikkeita sekä etumittakuituja.
Tuotteista löydät kattavan valikoiman verkkokaupastamme Worbiksesta:
Maajatkoskotelot
Orbis Maajatkoskoteloa käytetään kaikenlaisten valokuitukaapeleiden jatkamisessa ja liittämisessä suojaamaan valokuituja liitoskohdassa.
Kytkentäkuidut
Kytkentäkuitu on tietyn mittainen valokaapeli, jonka päissä on valmiina liittimet UPC- tai APC-hiottuina.
Mittalaitteet ja jatkoskoneet
Laitteet valokuituverkkoihin ja parikaapeleille
Valokuituverkossa kaapelit jatketaan ja häntäkuidut liitetään runkokaapeliin kuitujatkoskoneella eli hitsilaitteella.
Älykäs kaupunki on tiedonsiirron kokonaisuus
Elämme keskellä suurta murrosta, jossa olemme siirtymässä yhä vahvemmin digitaaliseen maailmaan. Tiedonsiirron rooli muuttuu kriittiseksi, kun kokonaisia tehtaita automatisoidaan robotiikkaa ja tekoälyä hyödyntäen, lääkärit operoivat potilaita etänä toiselta paikkakunnalta tai liikenteessä kulkee itseohjautuvia autoja. 5G-teknologia on kehitetty vastaamaan tiedonsiirron uusiin vaatimuksiin, joita ovat kapasiteetti, luotettavuus, tietoturva ja pieni latenssi (viive).
Tiedonsiirtoverkkojen rakentaminen muuttuu, jolloin tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja sekä eri alojen yhteistyötä.
Orbis TeleTila
Orbiksen TeleTila on käyttövalmis ulkojakotila, joka rakennetaan suomalaisiin olosuhteisiin vahvoista ja korkealaatuisista moduuleista, joiden seinärakenne on kevyttä ja pitkäikäistä kerroksittaista materiaalia.
Orbis TeleTila on avaimet käteen -valmis tilaratkaisu, jonka saa otettua käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. Lyhyt toimitusaika ja kokonaiskustannus ovat vain muutama Orbis TeleTilan tarjoamista hyvistä ominaisuuksista.
Teleoperaattorien kiinteät verkot
Toimintavarmoja ja laadukkaita verkkokomponentteja
Etsitkö laadukkaita verkkokomponentteja, joilla saavutetaan riittävä kapasiteetti ja toimintavarmuus? Haetko operaattorien hyväksymiä tuotteita, jotka mahdollistavat suuret tiedonsiirtomäärät? Orbikselta löydät laajan tuotevalikoiman valokuidun tuotteita. Orbikselta saat myös valmiskaapelit, joissa on tarkat käyttökohteeseesi soveltuvat pituudet ja liittimet.
Valokuituliittimien käsittely ja huolto
Jatkuvasti lisääntyvä valokuitukaapeleiden käyttö on jo pitkälti syrjäyttänyt kupariset telekaapelit niin videovalvonta-, tele-, kaapeli-TV kuin kiinteistökaapeloinneissa. Käytännössä tämä merkitsee kuitukytkentöjen tekemistä laitteisiin sekä pääte-paneeleihin ja liitinrasioihin. Kokemuspohjaisesti voidaan sanoa, että suurin osa järjestelmävioista aiheutuu kytkennöissä käytetyistä likaisista tai huonokuntoisista kuituliittimistä.
Mitä eroja on erilaisissa valokuituliittimen puhdistamisvälineissä?
Päivitetty 11.5.2022
Valokuituliittimen puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää joka kerta ennen liitoksen tekemistä. Puhdistusmenetelmiä ja -tarvikkeita on erilaisia ja niitä käytetään eri tarkoituksiin. Yleisimmin käytetyt puhdistustarvikkeet ovat puhdistusliinat, -puikot, -kasetit ja apuna käytettävät puhdistusnesteet.
Valokuidun värisarjat
Yleistä värisarjoista
Valokuidun häntäkuituja on saatavilla yksivärisenä sekä useilla erilaisilla värijärjestelmillä.
Valokuitu tietoliikenteessä: yksi- ja monimuotokuidut
Yksimuotokuidut OS1 ja OS2
Yksimuotokuidun ydin on noin 0.005 - 0,01 mm paksu, ytimessä valo kulkee heijastumatta suoraan päästä päähän. Kuitujen valmistuksessa käytettävän lasin on oltava erittäin puhdasta, koska tyypilliset valokuituyhteydet ovat pituudeltaan useita kilometrejä. Suomessa yksimuodossa käytetään aallonpituuksia 1310, 1550 ja 1625 nm.
Kategoriat OS1 ja OS2 koskevat kaapelissa olevia kuituja (ei kuituja raaka-aineena).
Couplerit ja WDM-jakajat
WDM-teknologiassa (Wavelength Division Multiplexing) yhdistetään useampi aallonpituus multiplexerillä, jotta useampia signaaleja voidaan lähettää yhdessä kuituparissa.
Päätepaneelit
- Paneelikotelon syvyys 120, 140 tai 200 mm
- Korkeus 1–2U
- Pyöristetyt kulmat
- Saatavilla kuitutuella tai pohjalevyllä
Valokuituverkko jaetaan esim. kiinteistöjakamosta huoneisto- ja kerrosjakamoihin päätepaneelin kautta.
Päätepaneelit valmiskaapelilla
Orbiksen tehtaalla asennusvalmiiksi koottu paneeli, joka on kalustettu asiakaskohtaisilla kaapelipituuksilla, adaptereilla ja liittimillä.
Orbis OptoManager
Orbis OptoManager™ on järeä kuidunhallintaratkaisu, johon mahtuu 19 tuuman valokuitupaneeleita. Tämä metallikaappi soveltuu tietoliikenneverkkojen rakennukseen sekä konesaleihin.