Home Avainsanat Kiinteä verkko

Kiinteä verkko

Finnish

Häntäkuidut

Häntäkuidut
Häntäkuitu (pigtail) on lyhyt valokuitukaapeli, jonka toisessa päässä on valokuituliitin, yleisimmin SC tai LC. Häntäkuituja käytetään valokuidun runkokaapelin päättämisessä. Häntäkuitu asennetaan runkokaapeliin jatkoskoneella "hitsaamalla".
Finnish

Mittalaitteet ja jatkoskoneet

Laitteet valokuituverkkoihin ja parikaapeleille

Valokuituverkossa kaapelit jatketaan ja häntäkuidut liitetään runkokaapeliin kuitujatkoskoneella eli hitsilaitteella.

Asentamisen jälkeen tiedonsiirtoverkko mitataan. Orbikselta löydät kaikki laitteet ja koneet valokuidun hitsaamiseen, vian etsimiseen, liikenteen tunnistamiseen ja mittaamiseen.

Anritsun kuitututkista myyntimme auttaa sinua valitsemaan sopivan mallin ja moduulit. Jatkoskoneen, tehomittaparit ja valonlähteet, mikroskoopit ja testerit (myös parikaapeleille) löydät helposti verkkokaupastamme.

Finnish

Älykäs kaupunki on tiedonsiirron kokonaisuus

02.04.2019

Elämme keskellä suurta murrosta, jossa olemme siirtymässä yhä vahvemmin digitaaliseen maailmaan. Tiedonsiirron rooli muuttuu kriittiseksi, kun kokonaisia tehtaita automatisoidaan robotiikkaa ja tekoälyä hyödyntäen, lääkärit operoivat potilaita etänä toiselta paikkakunnalta tai liikenteessä kulkee itseohjautuvia autoja. 5G-teknologia on kehitetty vastaamaan tiedonsiirron uusiin vaatimuksiin, joita ovat kapasiteetti, luotettavuus, tietoturva ja pieni latenssi (viive).

Tiedonsiirtoverkkojen rakentaminen muuttuu, jolloin tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja sekä eri alojen yhteistyötä.

Valokuitututkat

Network Master Pro MT1000A ja Flex MT1100A

Nykyään tiedonsiirtoverkot ovat entistä monimutkaisempia, kun operaattorit ottavat käyttöön uusia teknologioita kuten metro- ja runkoverkoissa OTN, MPLS-TP ja Ethernet tai CPRI/OBSAI matkapuhelinverkoissa. Joissain tapauksissa operaattorien pitää sekä rakentaa uusia valokuituverkkoja että ylläpitää vanhoja perinteisiä verkkoja kuten SDH/SONET ja PDH/DS.

Finnish

Orbis TeleTila

Orbiksen TeleTila on käyttövalmis ulkojakotila, joka rakennetaan suomalaisiin olosuhteisiin vahvoista ja korkealaatuisista moduuleista, joiden seinärakenne on kevyttä ja pitkäikäistä kerroksittaista materiaalia.

Orbis TeleTila on avaimet käteen -valmis tilaratkaisu, jonka saa otettua käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. Lyhyt toimitusaika ja kokonaiskustannus ovat vain muutama Orbis TeleTilan tarjoamista hyvistä ominaisuuksista.

Finnish

Teleoperaattorien kiinteät verkot

Toimintavarmoja ja laadukkaita verkkokomponentteja

Etsitkö laadukkaita verkkokomponentteja, joilla saavutetaan riittävä kapasiteetti ja toimintavarmuus? Haetko operaattorien hyväksymiä tuotteita, jotka mahdollistavat suuret tiedonsiirtomäärät? Orbikselta löydät laajan tuotevalikoiman valokuidun tuotteita.  Orbikselta saat myös valmiskaapelit, joissa on tarkat käyttökohteeseesi soveltuvat pituudet ja liittimet.

Finnish

Valokuituliittimien käsittely ja huolto

25.03.2015

Avaa tämä ohje PDF-tiedostona>>

Jatkuvasti lisääntyvä valokuitukaapeleiden käyttö on jo pitkälti syrjäyttänyt kupariset telekaapelit niin videovalvonta-, tele-, kaapeli-TV kuin kiinteistökaapeloinneissa. Käytännössä tämä merkitsee kuitukytkentöjen tekemistä laitteisiin sekä pääte-paneeleihin ja liitinrasioihin. Kokemuspohjaisesti voidaan sanoa, että suurin osa järjestelmävioista aiheutuu kytkennöissä käytetyistä likaisista tai huonokuntoisista kuituliittimistä.

Valokuitu tietoliikenteessä: yksi- ja monimuotokuidut

22.08.2014

Yksimuotokuidut OS1 ja OS2

Yksimuotokuidun ydin on noin 0.005 - 0,01 mm paksu, ytimessä valo kulkee heijastumatta suoraan päästä päähän. Kuitujen valmistuksessa käytettävän lasin on oltava erittäin puhdasta, koska tyypilliset valokuituyhteydet ovat pituudeltaan useita kilometrejä. Suomessa yksimuodossa käytetään aallonpituuksia 1310, 1550 ja 1625 nm.

Kategoriat OS1 ja OS2 koskevat kaapelissa olevia kuituja (ei kuituja raaka-aineena).

Päätepaneelit

  • Paneelikotelon syvyys 120, 140 tai 200 mm
  • Korkeus 1–2U
  • Pyöristetyt kulmat
  • Saatavilla kuitutuella tai pohjalevyllä

 

 

 
Valokuituverkko jaetaan esim. kiinteistöjakamosta huoneisto- ja kerrosjakamoihin päätepaneelin kautta.

Finnish

Muuntimet, SFP-moduulit ja kytkimet

Mediamuuntimet muuntavat signaalin kuparisesta parikaapelista valokuituun ja toisinpäin. Muuntimessa on RJ45- ja SC-liittimien paikat. Muuntimien perusmalleja löytyy verkkokaupastamme.

Esimerkiksi kytkimen lisäosana toimiva SFP-moduuli muuntaa signaalin valokuidusta parikaapeliin tai toisinpäin. SFP-moduuleja on lukuisia erilaisia, joista osa toimii vain valmistajakohtaisesti. Verkkokaupassamme on saatavilla perusmalleja, mutta kysy myynnistämme, mikäli etsit jotain muuta.

Finnish

Kuitujatkoskoneet

Peilitön valokuidun jatkoskone (hitsilaite) Swift-K11 on valokuituasentajan perustyökalu. Kuitujatkoskone
Mukaan kuuluu katkaisulaite, jonka kestää käytössä jopa 50 000 katkaisukertaa.

Pieni ja kevyt, säänkestävä K11 soveltuu kenttäolosuhteisiin. Suomenkielisellä käyttöliittymällä varusteltu laite kohdistaa kuidut ytimen mukaan.

Finnish

Pages