Home Avainsanat Konesalit

Konesalit

Finnish

Häntäkuidut

Häntäkuidut
Häntäkuitu (pigtail) on lyhyt valokuitukaapeli, jonka toisessa päässä on valokuituliitin, yleisimmin SC tai LC. Häntäkuituja käytetään valokuidun runkokaapelin päättämisessä. Häntäkuitu asennetaan runkokaapeliin jatkoskoneella "hitsaamalla".
Finnish

Räkkien, häkkien ja käytävien ovien lukitukset ja valvonta

Lukitusjärjestelmällä varmistetaan, että datakeskuksen laitetilaan, suojahäkillä eristetylle alueelle tai tietyn palvelinkaapin laitteille pääsevät vain henkilöt, joilla on työnsä vuoksi tarve päästä kyseiseen tilaan. Lukitusjärjestelmiä on monenlaisia ja erilaisiin tilanteisiin sopivia, yksittäisestä mekaanisesta lukosta täysin digitaalisiin, etähallittaviin lukitusratkaisuihin.

Valvontajärjestelmällä voidaan valvoa mm. pääsy- ja käyttöoikeuksia, datakeskuksen infrastruktuuria sekä palvelimien toimintaa, esim. suorituskyky, energiankulutus, vikatilanteet.

Finnish

Ristikytkentäkaapit

Ristikytkentäkaappi Huber+SuhnerHuber+Suhnerin CDR Lisa-kaappi on suunniteltu yhteistyössä asentajien ja teleoperaattoreiden kanssa. Lisa sisältää monia ominaisuuksia, joita ei ole 19 tuuman kaapeissa. Lisan c-muotoinen rakenne mahdollistaa pääsyn kaikkiin osiin etupuolelta, mikä vähentää asennus- ja huoltoaikaa. 

Finnish

Jäähdyttimet

TakaovijäähdytinErilaiset nestekiertoiset jäähdytysratkaisut ovat viime vuosina lisääntyneet datakeskuksissa. Ideana on se, että räkkien väliin asennettavat jäähdytinlaitteet imevät palvelimien tuottaman lämmön mahdollisimman suoraviivaisesti itseensä.

Finnish

PDU


PDU

Palvelinräkkien sisällä tarvitaan organisoitua, selkeää sähkönjakelua eri laitteille. Yksittäisille laitteille vedetään palvelinräkin sisällä sähköt niin kutsutun PDU:n tai sähköriman kautta. Palvelinräkeissä voi olla useita sähkönsyöttöjä. Tällöin esimerkiksi vasemman puolen PDU:t saavat sähkönsyöttönsä UPS1-järjestelmältä ja oikea puoli saa syöttönsä UPS2-järjestelmältä. 

Finnish

Pages