Home Blogi 5G voidaan jo huomioida kiinteistöjen suunnittelussa ja rakentamisessa

5G voidaan jo huomioida kiinteistöjen suunnittelussa ja rakentamisessa

15.12.2017

Vuonna 2019 valmistuva 5G-verkkoteknologia kannattaa ottaa huomioon uusia rakennuksia suunniteltaessa ja rakennettaessa, jotta tulevaisuuden mobiilipalveluita voidaan käyttää sisätiloissa.

Jari Koskinen esittelee tuotevalikoiman uusinta 5G-yhteensopivaa, ympärisäteilevää antennia mobiilitaajuuksille.Jos mobiiliverkon signaali ei langattomasti pääse sisätiloihin, se voidaan tuoda perille asti RF-kaapeleilla ja antenneilla. Kiinteistöjen sisällä ja maanalaisissa tiloissa mobiiliverkon kuuluvuutta parantavaa ratkaisua kutsutaan sisäpeittoantenniverkoksi. Tarve erilliseen sisäpeittoon ei vähene, sillä tulevaisuuden tiedonsiirtomäärien ja siirtonopeuksien edellyttämät korkeat taajuudet kantavat vain lyhyitä matkoja ja läpäisevät heikosti rakennusmateriaaleja.

Tuleva 5G-verkkoteknologia käyttää 3500 MHz taajuutta, mikä on verkon komponenttienkin tekninen vaatimustaso. Tulevaisuuden mobiilipalvelujen saatavuus mahdollistuu, kun valitaan jo nyt rakennettavaan antenniverkkoon 5G-taajuuksiin kykenevät komponentit.

Huomaamaton 5G-antenni

Verkon antenneilta vaaditaan yleensä teknisen suorituskyvyn lisäksi ulkonäöllisiä seikkoja. Arkkitehdit toivovat mahdollisimman pieniä, huomaamattomia ja kauniisti muotoiltuja tuotteita.
Toiveen täyttää Orbiksen uusin 5G-yhteensopiva antennimalli (3005985), joka on mobiilitaajuuksille (698-4000 MHz) suunniteltu ympärisäteilevä antenni. ”Tämä malli on herättänyt kiinnostusta suunnittelutoimistoissa”, sanoo Jari Koskinen, Orbiksen RF-tuotteiden asiantuntija. Hän ennustaa uudelle antennille kysyntää 5G-verkkoon.

Antennien lisäksi Orbiksen valikoimasta löytyvät kaikki 3500 MHz:iin tai sitä suurempaan taajuuteen yltävät verkkokomponentit, mukaan lukien tehojakajat, hybridit ja tapperit. Koskinen näkee viisaana 5G-tuotteiden valitsemisen jo tänään: ”Pidän sitä investointina tulevaisuuteen.”

Tuotevalikoima

5G yhteensopivat tuotteet verkkokaupassa

Orbiksen 5G-tuotteet Worbis.fi verkkokaupassa>>

Lisätietoja

Blogin avainsanat: