Home Blogi Are: Asiantuntemus tulee kaupan päälle

Are: Asiantuntemus tulee kaupan päälle

05.06.2017

Kiinteistöalan moniosaaja Are paiskii töitä putkiremonteista ja sisäkuuluvuusratkaisuista kokonaisurakoihin niin uudisrakennus- kuin saneeraustyömaillakin ympäri Suomea. Projektinhoitaja Marko Ylösmäki on koko ajan vastuussa 2–3 työmaan toteuttamisesta Uudellamaalla. Millä tavoilla hyvä suhde tavarantoimittajaan voi helpottaa työmaan arkea?

Helsingin Tammisalossa sijaitseva Onnitalo tarjoaa hoiva-, asumis- ja kuntoutumispalveluita noin 40 ikääntyneelle asukkaalleen. Viime syksynä alkanut talon peruskorjaus on toteutettu vaiheittain, jolloin asuminen on häiriintynyt mahdollisimman vähän. Vaikka työmaa on vielä käynnissä, kulkee elämä valmistuneissa osissa jo rauhallisissa uomissaan. Are toimii Onnitalon saneeraustyössä kokonaisurakoitsijana, jonka vastuulla on niin itse rakennusurakointi kuin talotekniikan sähkö-, ilmanvaihto- ja putkityötkin. ”Kokonaisvaltaisuus on Aren valtti”, kertoo niin Onnitalon kuin muutaman muunkin kohteen sähkötöistä vastaava projektinhoitaja Marko Ylösmäki. ”Tilaajalle on aina helpompaa olla tekemissä yhden tekijän kanssa.”

Rutiinitöitä ja haasteita

Tietoliikenteen osalta Onnitalo ATK- ja kuitusaneerauksineen ei tarjonnut Ylösmäelle suurtakaan haastetta. ”Rutiinikohde”, hän kuittaa. ”Ainoa erikoispiirre on ollut, että talon toiminnan pitää jatkua mahdollisimman vähin keskeytyksin koko remontin ajan.”

Mutta kaikki kohteet eivät ole yhtä yksinkertaisia. ”Esimerkiksi Hyvinkään sairaalan sisäkuuluvuusverkko on vaativampi projekti”, Marko luonnehtii. ”Koko alue on suunnittelijoille vähän uutta.”

Konsultoiva tavarantoimittaja

Oli kyseessä sitten yksinkertainen linjasaneeraus tai vaativampi kokonaisuus, täytyy valmiin työn täyttää viranomaisvaatimukset ja suunnittelijan antamat spesifikaatiot. Ylösmäen tehtävänä on selvittää, miten siihen päästään – ja siinä myös tavarantoimittajan asiantuntemus astuu kuvaan.

”Olen tehnyt Orbiksen kanssa yhteistyötä viisi vuotta, ja heistä on ollut paljon apua”, kertoo Ylösmäki. ”Melkeinpä joka kohteessa tulee ehdotuksia paremmista vaihtoehdoista, ja myös ensimmäisenä tieto mahdollisista määräyksien muutoksista.”

Omistautumista asiakkaalle

Orbiksen puolelta niin Ylösmäen kuin muidenkin arelaisten tarpeista huolehtii pääsääntöisesti asiakkuuspäällikkö Harri Mutanen. Harrille kertyykin yksistään Aren eri konttoreissa kiertämisestä vuosittain hyvinkin 15 000 kilometriä. ”Tiivis asiakassuhde tuo asioiden hoitamiseen sekä syvyyttä että helppoutta”, sanoo Harri. ”Kun Marko voi soittaa pienimmissäkin asioissa, olen hoitanut hommani oikein.”

Aren Ylösmäki on myös tyytyväinen yhteen yhteyshenkilöön. ”Harri on vähän niin kuin tekninen tuki”, hän luonnehtii. ”Olisihan samat tuotteet saatavissa tukussakin, mutta Orbiksen kanssa asiantuntemus tulee kaupan päälle.”

Tukena muuttuvassa työssä

Tiedonsiirron suunnittelu- ja asennustöissä pitää jatkuvasti nojata eteenpäin ja seurata uusimpia teknisiä vaatimuksia sekä viranomaismääräyksiä. Varsinkin sisäkuuluvuusratkaisut vaativat erikoisosaamista, jota Suomessa ei löydy moneltakaan urakoitsijalta. ”Joskus suunnitelmat voivat olla vanhentuneet jo työmaan alkaessa”, kertoo Ylösmäki. ”Orbis on mukana myös virallisissa työryhmissä ja osaa kertoa, mitä pitää muuttaa.”

Yllätyksettömyys on etu

Aikataulultaan tiukoilla monen urakoitsijan työmailla yllätyksiä ei kaivata. Ennustettavuus onkin hyvä syy ylläpitää toimivaksi osoittautunutta yhteistyösuhdetta Orbiksen kanssa. ”Kuitutoimitukset ovat olleet aina ajoissa työmaalla eikä tavara ole loppunut kesken”, kehuu Ylösmäki. ”Ja Harri vastaa nopeasti yhteydenottoihin.” Orbiksella ollaan samaa mieltä. ”Me teemme asiakkaille näitä juttuja, eli on tärkeää ymmärtää asiakkaan tarpeita”, sanoo Harri Mutanen. ”Arelle on tärkeää pysyä kilpailukykyisenä ja tehdä hommat kerralla oikein. Me autamme heitä siinä.”

Are lyhyesti

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo, joka tarjoaa koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistöjen ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet.

Yli 100-vuotias Are työllistää noin 2 900 henkilöä kaikkialla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Kotisivut www.are.fiLisätietoja