Home Blogi Asenna valokuidut nopeammin datakeskukseen

Asenna valokuidut nopeammin datakeskukseen

20.04.2018

Tiedonsiirron määrä kasvaa jatkuvasti ja kehittyvä konesaliympäristö tarvitsee helposti ylläpidettävää tekniikkaa. Valokuitu on kapasiteetiltaan suurin, luotettavin ja skaalautuvin väline nykyaikaisten datakeskusten tiedonsiirtotarpeisiin.

Datakeskusta rakennettaessa ja päivitettäessä jokainen kiireellisessä projektiaikataulussa säästetty minuutti nopeuttaa konesalin käyttöönottoa. Erilaisten valokuidusta valmistettujen valmiskaapeleiden käyttö onkin yleistynyt datakeskuksisa. Valmiskaapeli on määrämittaan katkaistu kaapeli, jonka molemmissa tai toisessa päässä ovat kuituliittimet valmiina.

96 OM4 LCValmiskaapeleiden käytöllä on monia etuja: saat juuri tarpeeseesi sopivat kaapelit, vältät aikaa vievän jatkosten tekemisen (hitsaus) ja säästät testaamiseen kuluvassa ajassa. Mahdolliset viallisista komponenteista johtuvat korjaukset vähenevät, kun kaapeleiden toimivuus on jo valmiiksi testattu.

Orbiksen valmiskaapelituotteet ovat nykyaikainen ratkaisu datakeskusten tarpeisiin. Asennuksiin käytetään tyypillisesti 48- tai 96-kuituisia paneeleja, jotka on varustettu SM-, OM3- tai OM4-monimuotokuidun kaapeleilla ja liittimillä. Liitinvaihtoehtoja ovat: LC-, MPO ja MTP. Orbiksella on valmius toimittaa myös uutta OM5 -kaapelointia.

Kaapelointi kerralla oikein

Orbiksen omassa tuotannossa Viron Sauessa lähellä Tallinnaa valmistetaan asiakaskohtaisia valmiskaapeleita nopealla toimitusajalla.

Ennen toimitusta valmiskaapeleiden toimivuus varmistetaan huolellisesti testaamalla. Kaapelin läpimeno- ja heijastusvaimennus testataan mittalaitteella ja mittaustulokset tallennetaan tietokantaan. Halutessasi nämä mittaustulokset voidaan liittää kaapelin mukana lähtevään raporttiin.

Orbis valmistaa valokuidun lisäksi myös Cat6 ja Cat6A -runkokaapeleita. Korkealaatuiset tuotteet varmistavat toimivan kokonaisuuden. Orbikselta saat konesalin kaapelointituotteet käyttövalmiina ja tarvittaessa valmiiksi asennettuna. Lisäksi tarjolla on asiantuntijoidemme tukea tuotteiden ominaisuuksien ja päivitettävyyden arviointiin.

Lisätietoja

Blogin avainsanat: