Home Blogi Daxpower suosii liukupaneeleita kaikissa asennuskohteissa

Daxpower suosii liukupaneeleita kaikissa asennuskohteissa

31.05.2022


Orbiksen valokuitupaneelien valikoima laajeni keväällä 2022 liukupaneelilla. Orbis Liukupaneelin mekaniikka on suunniteltu niin, että pohjalevyn sisältöineen voi vetää ulos kotelosta, vaikka paneeli olisi kiinnitettynä räkkikaappiin. Samalla paneeliin asennettujen valokuitukaapeleiden korjaus ja mittaus helpottuu. Tämän vuoksi vaasalainen Daxpower Oy on valinnut liukupaneelit käyttöönsä.

Worbis.fi-verkkokauppa

Orbis Liukupaneeli

Daxpowerin asentajia työllistävät erityisesti kiinteistöjen tietoliikenneasennukset Pohjanmaalla. Alueella on myös paljon teollisuuden urakoita, joissa asennetaan valokuitukaapelointeja. Kun takana on parinkymmenen vuoden kokemus, on näkemys alasta laajaa. 

Haastattelimme Daxpowerin yrittäjä-asentaja Mikko Nikkolaa, joka korosti laadun ja ammattitaidon merkitystä yrityksensä liiketoiminnalle. Merkittävässä roolissa ovat paitsi oikeanlaiset kumppani- ja tuotevalinnat myös se, että Daxpowerin asentajat ylläpitävät osaamistaan sertifiointikoulutuksilla. Lisäksi laitteista pidetään huolta kalibroimalla ne säännöllisesti. Näillä toimilla yritys pitää kiinni asiakaslupauksestaan Kerralla oikein! 

Vian etsiminen nopeammaksi

Mikko Nikkola kertoo monesti toivoneensa, että liukupaneelia olisi käytetty aina – varsinkin vanhoja kaapelointeja ja täyteen kalustettuja kytkentäkaappeja selvitellessään. ”Kymmenen minuutin tarkistukseen joutuu vanhoja jäykkiä kaapeleita purkamaan pahimmillaan päivän”, harmittelee Nikkola. 

Uusissakin kohteissa Daxpower suosii liukupaneeleita, sillä niiden käytöllä on välittömiä, työntekoa nopeuttavia etuja. Kun valokuitukaapelit on asennettu, verkon toimivuus varmistetaan mittauslaitteilla. Yleensä valokuituverkossa vian aiheuttaa liittimen likaisuus. Yhden häntäkuidun irrottaminen adapterista ja perusteellinen puhdistus esim. OAM-puhdistuskasetilla on nopeaa, kun koko paneelia ei tarvitse nostaa pöydälle, vaan riittää, että sitä vedetään vain kymmenisen senttiä ulos paneelirungosta. 

Aina pelkkä puhdistaminen ei riitä. ”Isoon kohteeseen voi tulla useita, jopa kymmeniä valokuidun kytkentäpaneeleita. Siitä määrästä löytyy aina vähintään yksi liitin, jonka puhdistaminen ei vain onnistu”, kertoo Nikkola. Silloin pinttyneesti likaantunut häntäkuitu vaihdetaan. Liukupaneelia käytettäessä sekin sujuu helposti: kahdella pikatapilla kiinnitetty pohjalevy eli kiepitysalusta liu’utetaan paneelirungosta ulos – tähän ei tarvita mitään työkaluja – ja sen jälkeen hitsataan nopeasti uusi häntäkuitu viallisen tilalle. 

Tuotekehitystä kokemuksen pohjalta

Orbiksen asiakkuuspäällikkö Harri Mutanen huomasi valokuitupaneelien valikoimassa tuotekehitystarpeen keskusteltuaan Nikkolan ja hänen yrittäjäkumppaninsa Hannu Matkosken kanssa. Mutanen sai mukaansa arvokkaita kokemuspohjaisia ohjeita uuden paneelituotteen kehittämiseen. 

”Liukupaneelin takaosassa kaapelin sisäänvientiaukkojen eli lehdykkeiden määrää lisättiin, ja niiden kokoa suurennettiin”, kuvailee Mutanen yhtä asiakaspalautteen mukaan hiottua Orbis Liukupaneelin ominaisuutta. Muilta osin jo valmiiksi hyvistä ominaisuuksista pidettiin kiinni: ”Kuten muissakin Orbiksen paneeleissa, on liukupaneelinkin pohjalevy sisältä tasaisen tyhjä. Silloin siinä ei ole häntäkuidulle vaarallisia teräviä reunoja.” 

Yhteistyötä Orbiksen kanssa Daxpowerin Nikkola kehuu vuolaasti: ”Harri on niin asiakasystävällinen. Harrin kanssa käydyn puhelun jälkeen tuntuu, että saa taputtaa itseään olalle, että kyllä mä oon kova jätkä”. Toimittajan valinta on Nikkolan mukaan selvä, koska palvelu toimii ja hinta-laatusuhde on erittäin kilpailukykyinen: ”Niin eihän siinä sitten mitään. Se on Orbis.” 

Orbis Liukupaneelia on nyt saatavilla kolmella eri etulevyvaihtoehdolla: LC QT (3009990), LC DPX (3009991) ja SC DPX (3009992). Liukupaneelit voi tilata Orbiksen verkkokaupasta osoitteesta www.worbis.fi/liukupaneeli.   

Lisätietoja


Daxpower Oy
Daxpower Oy myy ja toteuttaa tietoliikennepalveluita toimitila- ja asuinkiinteistöille sekä yrityksille. Palvelumme koostuvat asiantuntija-, toteutus- ja ylläpitopalveluista. Teemme muun muassa kuntotutkimuksia ja kartoituksia, laite- ja liittymäasennuksia sekä kaapelointiurakoita. Ylläpidämme myös kiinteistöjen viestintäverkkoja. https://daxpower.com

Orbis Oy 
Suomalainen perheomisteinen Orbis Oy on jo vuodesta 1949 alkaen toiminut teknologian kehitystrendien kärjessä. Tänä päivänä kehitämme digitaaliselle yhteiskunnalle uuden sukupolven mobiiliverkkojen sekä älykaupunkien ratkaisuja. Tarjoamme tiedonsiirtoverkkoihin RF- ja valokuituteknologioiden tuotteita ja osaamista, jota tarvitaan varmistamaan datan luotettava liikkuminen kiinteistöissä, datakeskuksissa, laitteissa ja teollisuudessa sekä kaupunkien ja tietoliikenneoperaattoreiden infrassa. Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla, jonka lisäksi toimimme myös Baltiassa. https://www.orbis.fi 

Blogin avainsanat: