Home Blogi Kaaviokuva valokuitupaneelin osista (APC)

Kaaviokuva valokuitupaneelin osista (APC)

30.12.2013

Valokuitupaneeli pohjalevylläValokuitupaneeli on 19 tuumaa leveä metallikotelo, jolloin se sopii standardiin teletilan laitekehikkoon tai -kaappiin. Riippuen asennustilasta ja kytkentöjen määrästä paneeli on yleensä 200mm tai 140mm syvä. Paneelikotelon etulevyjä on mekaanisesti kahden kokoisia: SC-simplex ja SC-dublex-adaptereille. Riippuen siitä, käytetäänkö LC- tai SC-adaptereista simplex-, duplex- tai quattro-malleja, etulevyn adapteripaikkojen numerointi muuttuu. Paneeli voidaan varustella kuitujen ja liittimien hallintaa varten pohjalevyllä tai kuitutuella (törmäyssuoja).

Orbiksen valokuitutuotanto liimaa liittimetValokuituliitinten liimaus Orbiksella

Orbiksen tuotannossa voidaan koota täysin räätälöity paneeli käyttökohteen tarpeisiin sopivalla kuitumäärällä. Niin sanotuissa valmiskaapelipaneeleissa on mukana häntäkaapeli (esim. 30m), johon paneelin liittimet tehdään valmiskaapeliin liimaamalla. Verrattuna häntäkuitujen hitsaamiseen, liimauksessa kaapeliin ei tule vaimennusta aiheuttavaa liitosta.

Yleisimmät paneelit verkkokaupasta

Kaaviokuvan esimerkkiosina on käytetty APC-hiottuja häntäkuituja ja adaptereita. Vastaavilla komponenteilla tehdään myös UPC-hiotut paneelit.  Yleisimmin käytössä olevia kuitupaneeleja voi tilata suoraan verkkokaupastamme Worbiksesta.

Worbis.fi-verkkokauppa

Kaaviokuva aukeaa PDF-tiedostona

Orbis-valokuitupaneelin esimerkkikokoonpanoja

Blogin avainsanat: