Home Blogi Noutovarasto säästää aikaa ja vaivaa

Noutovarasto säästää aikaa ja vaivaa

08.04.2015

Telelinja Oy:n Arto Para ajaa aamuisin Orbiksen noutovarastolle ja kokoaa sieltä päivän asennuksissa käytettävät tarvikkeet. Tämä on erittäin kätevää: kallista työaikaa säästyy, ja tavara on oikealla hetkellä työmaalla ilman etukäteistilausta ja omaa varastointia.

Orbis Oy perusti Worbis-verkkokaupan vuonna 2013, ja kauppa sai heti suuren suosion. Kiireellisissä tarpeissa verkkokauppa toimittaa tavarat Vantaalta pääkaupunkiseudulle lähettipalveluilla saman päivän aikana. Muualle Suomeen tilaukset menevät perille tyypillisesti tilausta seuraavana päivänä.

Asiakkaiden toivomuksesta Orbis laajensi verkkokauppaa vuosi sitten noutovarastolla, joka on avoinna yrityksen alakerroksessa arkipäivisin klo 7.00 - 16.00. Osa asiakkaista käy noukkimassa tavarat varastosta ensi töikseen aamulla ilman ennakkotilausta, osa tilaa ne noutovalmiiksi verkkokaupan kautta. Noutovaraston suuri suosio on ollut Worbis-tiimille mieluinen yllätys, ja tiloja laajennetaan parhaillaan kasvavan tuotevalikoiman myötä.

Nuorta voimaa

Telelinja Oy:n Arto Para ei istu päivisin konttorilla, vaan tekee asennustöitä yhdessä työntekijöidensä kanssa.

Helsinkiläinen Telelinja Oy käyttää ahkerasti Worbis-noutovarastoa. Yritys perustettiin kesällä 2014, joten se on vielä nuorempi kuin noutovarasto. Asialla oli kaksi linjasaneerauksiin erikoistunutta asennusliikettä, jotka tarvitsivat tietoliikenteen erikoisosaamista perinteisen sähköasennuksen tueksi. Uuden yhteisyrityksen osakkaaksi ja vetäjäksi värvättiin Arto Para, joka nuoresta iästään huolimatta on kokenut asentaja. Para kokosi henkilökuntansa pätevistä ammattilaisista, jotka hän tunsi ennestään. 

Telelinjan vastuulla linjasaneerauksissa ovat kupari-, kuitu- ja antenniverkot. Kahdeksan miehen yhtiö on laajentamassa toimintaansa uudiskohteisiin ja hakee lisää työvoimaa.

Tiukka aikataulu

Arto Paran työmatka alkaa usein Worbiksen noutovarastosta, josta hän saa koottua päivän asennustarvikkeet muutamassa minuutissa.

Arto Para kertoo, että teleasennusten suurin haaste on lyhyt aikataulu.

– Kiinteistöjen saneerauksissa muuttopäivä on lyöty tiukasti lukkoon, ja meille jää yleensä vain pari kolme päivää aikaa kaapeleiden kytkentätöihin. Tässä tilanteessa tarvikkeiden tilaaminen ja toimitus oikeaan aikaan työmaalle olisi perinteisellä tilausmenettelyllä ja monien tukkuliikkeiden kiertelyllä suuri haaste. Worbis-noutovarasto on meille toimiva ja varma ratkaisu, koska saamme tarvikkeet aikaisin aamulla mukaan työmaalle ilman ennakkotilausta. Pystymme vastaamaan kiireellisiin aikatauluihin, eikä meidän tarvitse varastoida mitään toimistolle tai työmaille. Varaston hinnatkin ovat kohdallaan, ja koontilaskutus vähentää paperitöitä.

Muista työnsä haasteista Para mainitsee viranomaisten  muuttuneet määräykset, joita itseään kunnioittavat asennusyritykset pyrkivät tarkasti noudattamaan. Vastuu valitsemansa järjestelmän vaatimuksen- ja asianmukaisuudesta on kuitenkin viime kädessä kiinteistön omistajalla, jolle urakan hinta on yleensä ratkaiseva valintaperuste. Useimmat asiakkaat kuuntelevat silti herkällä korvalla, kun asennusyritys suosittelee määräysten mukaista rakentamista, mikä kenties  on  hieman kalliimpi, mutta pitemmän päälle suorituskykyisempi ja kestävämpi ratkaisu.

Päättymätön kehitystyö

Jenni Linna-Aro tuntee Worbis-noutovaraston perin pohjin ja osallistuu aktiivisesti tuotevalikoiman suunnitteluun.

Worbis-noutovarastoa pyörittävät Jenni Linna-Aro, Hannu Kinnunen ja Pasi Särkkä apulaisineen. Varaston tuotevalikoimaa päivitetään asiakkaiden tarpeiden mukaan, sekä uusia palvelumallejakin on suunnitteilla. Asiakkaiden ja Worbis-tiimin yhteinen tavoite on, että kaikki asennuksiin tarvittavat ja määräysten mukaiset komponentit löytyisivät samasta paikasta ja välittömästi tarpeen tullen.

Teksti ja kuvat: Pentti Niemi

 

Lisätiedot

Orbis Oy
Vanha Kaarelantie 9
01610 Vantaa

Puhelin 020 478 8600
Sähköposti asiakaspalvelu(at)orbis.fi
 

Orbis Oy lyhyesti

Vuonna 1949 perustettu Orbis Oy on suomalainen valokuitu- ja RF-tuotteiden toimittaja. Yrityksen tuotteita käytetään kiinteiden ja langattomien tiedonsiirtoverkkojen rakentamiseen. Oma tuotanto täydentää valikoimaa ja mahdollistaa asiakaskohtaiset tuotteet. Vantaalla päätoimipaikkaansa pitävä Orbis Oy toimii Suomessa, Baltian maissa sekä Venäjällä.

Orbiksen kotisivut ovat osoitteessa www.orbis.fi ja verkkokauppa osoitteessa www.worbis.fi