Home Blogi Taloverkko käyttää Orbiksen hyllytyspalvelua

Taloverkko käyttää Orbiksen hyllytyspalvelua

05.11.2019

Hannu Liimatainen on työskennellyt Vantaalla Taloverkko Oy:ssä vuodesta 2005 ja vetänyt yritystä vuodesta 2010. Taloverkko tekee eri puolilla pääkaupunkiseutua 10 asentajan voimin antenni-, Cat- ja valokuituverkkojen päättämisiä sekä verkkohuoltoja sähköliikkeille ja taloyhtiöille. Kiireisissä urakoissa on tärkeää, että verkon rakentamiseen käytettävät tarvikkeet ovat helposti ja nopeasti saatavilla.

Enimmäkseen Taloverkko tekee teletöitä linjasaneerauksissa alihankkijana sähköliikkeille. Linjassa olevien 2-8 asunnon LVI- sekä sähkö- ja tietoliikennekaapeloinnit tehdään linja kerrallaan valmiiksi. Riippuen kiinteistön koosta, esimerkiksi yhdessä rappukäytävässä voi olla 4-6 linjaa, jotka tehdään peräkkäin, jotta asukkaiden tarvitsee olla poissa kotoaan mahdollisimman vähän aikaa.

Teleasentajat käyvät siis samassa kohteessa monta kertaa parin viikon välein, ja Taloverkolla on menossa useita urakoita yhtä aikaa. ”Se on eestaas-ajelua”, kertoo Hannu asennustyöstä.

Varaston täyttö palveluna

Hannu Liimatainen toimii aktiivisesti alansa verkostoissa. Hän on mukana esimerkiksi STUL:n teleryhmässä sekä sen myötä Traficom:n sisäverkkoryhmässä. Hän kuuli toiselta yrittäjältä Orbiksen varastonhyllytyspalvelusta ja soitti vuoden 2018 lopussa Orbiksen myyntiin Tero Hopposelle.

"Saatavuus on aina se ykkösasia. Laatukin on todella tärkeää, mutta jos saatavuus ei toimi, tulee isommat ongelmat", arvioi Hannu tavarantoimittamisen kriteereitä.

Tero laski Taloverkon aiemmista tilauksista, kuinka paljon heillä käytetään tarvikkeita keskimäärin. Taloverkon toimistolle päätettiin varastoida muutaman kuukauden kulutusta vastaavat määrät perustuotteita sekä muutamaa erikoistuotetta.

Varastohyllyssä ovat nyt kaikki tarvittavat kiinteistön valokuitu- ja Cat-verkon komponentit.

Asentajat tulevat toimistolle aina linjan valmistuttua purkamaan mittalaitteiden tulokset, jotka toimitetaan asiakkaalle verkon dokumentaatioon. Samalla käynnillä asentajat täydentävät autonsa uusilla komponenteilla seuraavaa kohdetta varten.

Orbikselta tarkistetaan säännöllisesti varastotilanne ja täydennetään hylly. Hannun tehtäväksi jää vain laskun hyväksyminen ja mahdollisista muutoksista sopiminen. Tero kertoo toiminnan alusta: ”Ensin otettiin tietty määrä tuotteita ja toisella tarkastuskerralla muokattiin määriä kohdilleen.”

Ajan ja vaivan säästöä

Hannun laskelmien mukaan tyypilliseen urakkaan kuluu keskimäärin kolme työpäivää. Aikaisemmin kun omaa varastoa ei ehditty täyttää, urakan aikana saatettiin käydä pääkaupunkiseudun ruuhkissa hakemassa tavaroita kahteen kertaan, jolloin menetettiin kolme tuntia tehokasta työaikaa. ”Se on kohtuuttoman iso osuus työajasta”, hän sanoo. ”Lisäksi tulee se vaiva, kun kaveri ei ole ajallaan työmaalla, jossa työnjohtaja odottaa.”

Hannun mielestä monella tapaa turhaa ajankäyttöä on poistunut: ”Varastoa ei tarvitse itse miettiä, mitä siellä on. Aiemmin yritin laskea tavaroita myös ennakoiden kulutusta ja soittelin lisäksi urakoiden aikataulujen perään.” Orbiksen ratkaisulla yksi huolenaihe on nyt poissa mielestä sekä Hannulta että hänen asentajiltaan.

Taloverkon Hannu Liimatainen ja Orbiksen Tero Hopponen
Kuva: Taloverkon Hannu Liimatainen (vasemmalla) ja Orbiksen Tero Hopponen järjestivät varaston hyllytyspalvelun.

Taloverkko Oy lyhyesti

Taloverkko Oy tarjoaa taloyhtiöille ja urakoitsijoille antenni- ja telealan palveluja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme tekee alan asennuksia, huolto- ja vikaselvityksiä, mittauksia, kuntokartoituksia, konsultaatioita, suunnittelua sekä ylläpitoa. Yhtiö on perustettu vuonna 1988. Toimitilat sijaitsevat Korsossa, Vantaalla.

www.taloverkko.fi

Orbis Oy lyhyesti

Suomalainen perheomisteinen Orbis Oy on jo vuodesta 1949 alkaen toiminut teknologian kehitystrendien kärjessä. Tänä päivänä kehitämme digitaaliselle yhteiskunnalle uuden sukupolven mobiiliverkkojen sekä älykaupunkien ratkaisuja. Tarjoamme tiedonsiirtoverkkoihin RF- ja valokuituteknologioiden osaamista, jota tarvitaan varmistamaan datan luotettava liikkuminen kiinteistöissä, datakeskuksissa, laitteissa ja teollisuudessa sekä kaupunkien ja tietoliikenneoperaattoreiden infrassa. Pääkonttorimme sijaitsee Vantaalla, jonka lisäksi toimimme myös Baltiassa ja Venäjällä. 

www.orbis.fi  

Blogin avainsanat: