Home Blogi Valokuitu omakotitalon olohuoneeseen

Valokuitu omakotitalon olohuoneeseen

20.09.2016

Uudenkaupungin alueella Vakka-Suomen Puhelin rakennuttaa valokuituverkkoa asuinalueille. Omakotialueella paksu ja musta verkon runkokaapeli tuodaan joko maakaapelina tai ilmakaapelina kiinteistön ulkoseinään.

Vertekin asennuspäällikkö Aki Salo kertoo, että loppumatka sisätiloihin on helpompi asentaa ohuemmalla ja taipuisammalla sisäkaapelilla, koska kaapeloinnin reitti voi olla kapea ja mutkainen. Vaalea paloturvallinen kaapeli on myös paremman näköinen.

Huoneistokotelossa, jossa on valmiskaapeli, on kaapelin toiseen päähän tehty Orbiksen tehtaalla liittimet valmiiksi ja ne on asennettu kotelossa adaptereihin. Toinen pää kaapelista on vapaa 30 metrin mittainen häntä, joka liitetään ulkoseinässä olevaan runkokaapeliin. Puolivalmiiksi asennetun kotelon eduiksi Salo kertoo, että huoneistossa ei silloin tarvitse käsitellä kuitua. Esimerkiksi kuorinnassa irtoavat kaapelin palat voivat olla vaaraksi asentajan työtä ihmetteleville koirille ja lapsille. "Lisäksi teollisesti valmistettu laatu on varmasti yhtä hyvää - ellei parempaa - kuin meidän olohuoneessa tekemä hitsaus," Salo kertoo asentamisen olosuhteista pilke silmäkulmassa.

Tuote on toiminut tehtävässään hyvin, loppuasiakas ja asentajat ovat olleet tyytyväisiä ratkaisuun.

Orbis huoneistokotelo

Tuotetiedot

Huoneistokotelot valmiskaapelilla Orbiksen verkkokaupassa Worbiksessa
Worbis.fi-verkkokauppa

Lisätietoja