Home Blogien Avainsanat [Kiinteä verkko]

[Kiinteä verkko]

Finnish

Optiset transceiverit – mikä määrittää yhteensopivuuden?

21.09.2021

Kun tietoa siirretään valokuitukaapelissa, aktiivilaitteen sähköinen signaali muunnetaan siirron ajaksi LED- tai laser-valoksi. Tätä toimenpidettä varten tarvitaan muunnin, joka tunnetaan usealla eri nimellä: transceiver, optiikka, linssi, mediamuunnin, SFP. Mitkä ovat vaihtoehdot, joista sopivan optisen transceiverin voi valita?

Valokuitu tietoliikenteessä: yksi- ja monimuotokuidut

22.08.2014

Yksimuotokuidut OS1 ja OS2

Yksimuotokuidun ydin on noin 0.005 - 0,01 mm paksu, ytimessä valo kulkee heijastumatta suoraan päästä päähän. Kuitujen valmistuksessa käytettävän lasin on oltava erittäin puhdasta, koska tyypilliset valokuituyhteydet ovat pituudeltaan useita kilometrejä. Suomessa yksimuodossa käytetään aallonpituuksia 1310, 1550 ja 1625 nm.

Kategoriat OS1 ja OS2 koskevat kaapelissa olevia kuituja (ei kuituja raaka-aineena).

Kuidut ojennukseen - Elisa valitsi OptoManagerin

15.12.2011

Valokuitu on nykyaikainen, tehokas ja nopeasti yleistynyt tekniikka siirtää digitaalista signaalia paikasta toiseen. Herkästi vahingoittuvien kuitujen käsittely on kuitenkin haastavaa varsinkin jakopisteissä, joissa tila tahtoo aina loppua kesken. Orbiksen kehittämä OptoManager™-järjestelmä mahdollistaa jopa 2000 kytkentäpisteen sujuvan hallinnan yhdessä laitekaapissa.