[Konesalit]
Yliopisto rakensi datakeskuksen parkkihalliin
Pieni tai keskisuuri datakeskus voidaan rakentaa vanhaan kiinteistöön hyödyntäen olemassa olevia tiloja. Suuri yliopisto Britanniassa on rakentanut vanhaan parkkihalliin yliopiston alapuolelle keskisuureksi luokiteltavan 5 MW datakeskuksen.
Kävimme huhtikuussa 2019 tutustumassa yliopiston datakeskukseen yhdessä kumppanimme USystemsin kanssa, joka on toimittanut sinne räkki- ja jäähdytysratkaisut.
Kannattaako kaapeloida konesali yksi- vai monimuotokuidulla?
Asenna valokuidut nopeammin datakeskukseen
Tiedonsiirron määrä kasvaa jatkuvasti ja kehittyvä konesaliympäristö tarvitsee helposti ylläpidettävää tekniikkaa. Valokuitu on kapasiteetiltaan suurin, luotettavin ja skaalautuvin väline nykyaikaisten datakeskusten tiedonsiirtotarpeisiin.
Mitä eroja on erilaisissa valokuituliittimen puhdistamisvälineissä?
Valokuituliittimen puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää joka kerta ennen liitoksen tekemistä. Puhdistusmenetelmiä ja -tarvikkeita on erilaisia ja niitä käytetään eri tarkoituksiin. Yleisimmin käytetyt puhdistustarvikkeet ovat puhdistusliinat, -puikot, -kasetit ja apuna käytettävät puhdistusnesteet.
Valokuidun värisarjat
Yleistä värisarjoista
Valokuidun häntäkuituja on saatavilla yksivärisenä sekä useilla erilaisilla värijärjestelmillä.
Valokuitu tietoliikenteessä: yksi- ja monimuotokuidut
Yksimuotokuidut OS1 ja OS2
Yksimuotokuidun ydin on noin 0.005 - 0,01 mm paksu, ytimessä valo kulkee heijastumatta suoraan päästä päähän. Kuitujen valmistuksessa käytettävän lasin on oltava erittäin puhdasta, koska tyypilliset valokuituyhteydet ovat pituudeltaan useita kilometrejä. Suomessa yksimuodossa käytetään aallonpituuksia 1310, 1550 ja 1625 nm.
Kategoriat OS1 ja OS2 koskevat kaapelissa olevia kuituja (ei kuituja raaka-aineena).
Kaaviokuva valokuitupaneelin osista (APC)
Valokuitupaneeli on 19 tuumaa leveä metallikotelo, jolloin se sopii standardiin teletilan laitekehikkoon tai -kaappiin. Riippuen asennustilasta ja kytkentöjen määrästä paneeli on yleensä 200mm tai 140mm syvä. Paneelikotelon etulevyjä on mekaanisesti kahden kokoisia: SC-simplex ja SC-dublex-adaptereille.
LiSA-valokuidunhallintajärjestelmä selvittää konesalien kaapelikaaoksen
"LiSAn, valokuidunhallintajärjestelmän, kehittäminen alkoi Etelä-Amerikan vierailultamme. Todistin omin silmin konesalin lattia-alan peittävää kaapelikaaosta. Ajattelin, että tähän täytyy olla jokin ratkaisu", toteaa Philip Ward, HUBER+SUHNERin, sveitsiläisen tietoliikennekomponenttien ja -järjestelmien toimittajan markkinointipäällikkkö. Ward vieraili Helsingissä IT-tapahtumissa 2011 HUBER+SUHNERin suomalaisedustajan, Orbiksen, osastolla.