Home Content Orbis70 - Markku Linna-Aro

Orbis70 - Markku Linna-Aro

#Orbis70 – tarinoita matkan varrelta

Markku Linna-Aro

Orbiksen hallituksen puheenjohtaja ja yhtiötä toimitusjohtajana useampaan otteeseen luotsannut Markku Linna-Aro kertoo olleensa mukana perheyrityksen toiminnassa pikkupojasta saakka.

”Samassa kiinteistössä oli firma ja koti, joten oli luontevaa aloittaa varastohommissa jo koululaisena”, Markku muistelee.

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen hän siirtyi myyntihommiin, joita jatkoi myös armeijan jälkeen. Välissä Markku oli hetken aikaa poissa yrityksen toiminnasta opiskelemassa ja muualla työtehtävissä, mm. Sonylla ammattituotteiden johtajana. Sieltä hän palasi vuonna 1993 Orbiksen palvelukseen toimitusjohtajan rooliin.

Tällä hetkellä Markku keskittyy hallituksen puheenjohtajana Orbiksen strategiaan, operatiivisen vetovastuun siirryttyä vuoden 2019 alussa kolmanteen polveen Jani Linna-Arolle.

Kehityksen kärjessä pysyminen

Orbiksen 70-vuotisen historian aikana tekniikka on muuttunut valtavasti.

”Meidän on täytynyt pysyä jatkuvasti kehityksen kärjessä. Suomessa tietoliikenneteollisuus oli erittäin kovassa kasvussa 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa ja tänä päivänä tiedonsiirto alkaa olla keskeisessä roolissa alalla kuin alalla rakennusteollisuudesta datakeskusmaailmaan. Tämä muutos on laventanut sekä toiminta-aluettamme että asiakaskuntaamme”, Markku sanoo.

”On vaatinut hurjan paljon työntekijöiltämme, että he ovat pystyneet sopeutumaan muutoksiin ja nähneet mahdollisuudet vaikeinakin aikoina”, Markku kiittelee.

Arvot ovat tärkeä osa Orbiksen kulttuuria

Perheyritys haluaa olla hyvä työnantaja.

”Arvojamme ovat rehellisyys, tavoitteellisuus, toisten arvostaminen ja kunnioittaminen. Ja arvoista täytyy uskaltaa pitää kiinni silloinkin, kun menee heikommin”, Markku muistuttaa.

Asiakkaat ja muut sidosryhmät ovat jaksaneet luottaa ja uskoa meihin, ja pitkäjänteinen yhdessä tekeminen on synnyttänyt syviä kumppanuuksia. ”Kukaan ei pysty tekemään yksin kaikkea. Kumppanoituminen on tärkeää ja se vaatii kehittämisen tahtoa ja kykyäkin. Hyvä perusperiaate on, että se tehdään, mitä sanotaan.”

Yhtiön omistajastrategia on ollut selkeä: yritys on tehty kestämään ja jatkumaan eteenpäin. Tulevaisuus näyttääkin valoisalta: Orbis on parhaillaan laajentamassa tuotantoa ja rakentamassa uutta tehdasta.

”Uskomme, että tuotannon ja räätälöintikyvykkyyden rooli kasvaa kaiken aikaa. Haluamme pystyä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että olemme lähellä, kuuntelemme ja kehitämme toimintamalleja yhdessä eteenpäin”, Markku summaa.

Taivaltie 5:n peruskiven muuraus 12.4.2000

Kuva: Taivaltie 5:n toimistorakennuksen peruskiven muuraus 12.4.2000.