Home Content Orbis70 - Mika Solonen

Orbis70 - Mika Solonen

Mika Solonen

Suomalaiseen rakennusalan konserniin Lehto Groupiin kuuluva Lehto Asunnot tekee uudisrakentamista ja asuntotuotantoa, käytännössä kerrostaloja sekä luhti- ja rivitaloja, Suomen vilkkaimpiin kasvu- ja maakuntakeskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Orbiksen kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Mika Solonen toimii Lehto Asuntojen sähköpuolen projektipäällikkönä uudistuotannossa. Hän hoitaa käytännössä tilaukset työmaille ja muun muassa määrittää tarvittavat valokuitukaapelit.

Enemmän kaapeloinnin esivalmisteluja tehtaalle

Orbiksen ja Lehto Asuntojen yhteistyö alkoi pari vuotta sitten.

”Se oli alkusyksy 2017, kun rupesimme miettimään, että olisiko mahdollista saada kuitukaapeleita ja talojakamoita valmiina paketteina, jottei kaikkea tarvitsisi tehdä työmailla. Rupesimme keskustelemaan asiasta Orbiksen kanssa ja ratkaisu löytyi hyvinkin nopeasti”, Mika kertoo.

Tällä hetkellä valmiskuidut ja talojakamot tulevat Orbikselta täydellisenä pakettina Lehto Asunnoille. Myös CAT- eli datanousukaapelit tulevat Orbikselta, ja kehitysvaiheessa on parhaillaan myös muiden kaapelien saaminen samalla mallilla.

Yhteistyö Orbiksen kanssa on tuonut Lehto Asunnoille säästöjä sekä ajassa että rahassa; tarvittavat komponentit on huomattavasti taloudellisempaa tehdä tehtaissa kuin työmailla. Mika ennustaakin, että uudisrakennusten esivalmistus siirtyy jatkossa entistä vahvemmin työmailta tehtaille.

Kehitystyö jatkuu

Orbiksen ja Lehto Asuntojen yhteistyötä pyritään parhaillaan laajentamaan, jotta saadaan jatkossa myös antennikaapelit ja talojen väliset kaapelit valmiina suoraan työmaille.

Mikan mukaan yhteistyö Orbiksen kanssa on ollut todella helppoa ja mutkatonta.

”Meidän ei tarvitse täyttää kuin yksi lomake, minkä jälkeen saamme kaikki tarvittavat tuotteet suoraan työmaalle”, hän kertoo ja jatkaa: ”Lämpimät kiitokset Orbikselle toimivasta yhteistyöstä!”