Home Content Orbis70 - Veli-Matti Lehto

Orbis70 - Veli-Matti Lehto

#Orbis70 – tarinoita matkan varrelta

Veli-Matti Lehto
SLO on Suomen suurin sähköalan logistiikka- ja myyntiyhtiö, jonka kanssa Orbis on tehnyt yhteistyötä yli 10 vuoden ajan. Televerkko-, data-, mobiiliverkko- ja antennituotteiden parissa tuotepäällikkönä toimiva Veli-Matti Lehto taustoittaa yhteistyön alkuasetelmaa.

Yhteistyömme Orbiksen kanssa juontaa juurensa vuosiin, kun mobiiliverkkojen kehitys lähti voimakkaasti liikkeelle. Meillä on asiakkaana isoja teleoperaattoreita, jotka toivoivat, että verkkotyömaiden materiaalivirtojen hallintaan saataisiin kumppani, joka pystyy hoitamaan varastointi- ja logistiikkapalvelut. Orbis puolestaan pystyi tarjoamaan meidän valikoimaamme niitä tuotteita, joita verkkojen rakentamiseen tarvitaan.”

SLO:n myymiä Orbiksen tuotteita käytetään teleoperaattorien tukiasemien kaapelointitöissä sekä kiinteistöjen, tunnelien tms. sisäkuuluvuusverkkojen asennuksissa. SLO:n kautta menee jonkin verran myös kiinteistöihin asennettavia valokuitutuotteita.

Osaaminen on rautaa

Tällä hetkellä kovimmassa kasvussa on mobiiliverkkotekniikka, jota rakennetaan nyt todella voimakkaasti. Myös komponenteissa on tapahtunut paljon teknisiä muutoksia. Usein käy niin, että SLO:n asiakkaat pyytävät etsimään ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Tällöin on tärkeää, että on kumppani, jonka kanssa voidaan yhdessä pohtia parhaita ratkaisuvaihtoehtoja.

"Kuluneen 10 vuoden aikana viestintäverkkojen tekniikka on kehittynyt huimasti ja sille puolelle on tullut paljon uusia tuotteita, sekä aktiivilaitteita että passiivikomponentteja, kaapeleita, reitittimiä jne. Meitä helpottaa huomattavasti keskusteluissamme asiakkaiden kanssa, kun Orbiksella on niin rautainen tuoteasiantuntemus eri tekniikoissa. Orbiksen porukan tekninen osaaminen on aivan erinomaisella tasolla”, Veli-Matti kiittelee.

Orbis käy säännöllisesti puhumassa SLO:n asiakkaille ja myös henkilökunnalle, ja yritykset ovat järjestäneet yhdessä esimerkiksi erilaisia koulutustilaisuuksia.

Aidon kumppanuuden salaisuus

Orbiksen ja SLO:n yhteistyössä voidaankin puhua aidosta kumppanuudesta, jossa asioista myös puhutaan suoraan.

”Mielestäni on ollut erittäin helppoa ja suoraviivaista toimia Orbiksen tuoteasiantuntijoiden ja myyntivastaavien kanssa. Osaaminen on kohdallaan ja Orbiksen porukan kanssa voi ottaa haasteetkin suoraan esille ja käsitellä kaikki asiat avoimesti ja hyvässä hengessä”, Veli-Matti kertoo.

Myös yhteistyön tulevaisuus näyttää lupaavalta.

”Operaattorit suunnittelevat ja rakentavat tällä hetkellä kovaa vauhtia uusia 5G-verkkoja. Solukoko on niissä hyvin pieni, jolloin ei ole isoja mastoja vaan pienempiä tukiasemia tulee hyvin tiheästi - eli tarvitaan paljon enemmän sekä valokuitu- että RF-puolen tarvikkeita. Uskonkin, että Orbiksen ja SLO:n yhteistyö pysyy erittäin tiiviinä jatkossakin”, Veli-Matti summaa.