Home Kiinteistöjen tiedonsiirto

Kiinteistöjen tiedonsiirto

Apunasi projektin jokaisessa vaiheessa

Kun rakennat kiinteistöjen tiedonsiirtoa, on Orbis tukenasi tarjouksesta työmaalle ja suunnittelusta loppumittauksiin. Oli roolisi sitten rakennuttaja, suunnittelija tai asentaja, autamme sinua tekemään työsi kerralla oikein.

Kuitu kotiin

Viestintäviraston määräys sisäverkoista ja teleurakoinnista (M65) ohjeistaa sisä- ja antenniverkkojen rakentamista tavoitteenaan varmistaa tekninen laatu, yhteensopivuus sekä tietoliikennepalvelujen saatavuus kiinteistöissä. Orbiksen kanssa voit olla varma, että verkkosi toimii ja täyttää vaatimukset.

Kuuluuko kännykkä?

Rakentajan ja saneeraajan uutena haasteena on mobiiliverkon kuuluvuus sisätiloissa. Uudet rakennusmääräykset selektiivilaseineen laajentavat sisäkuuluvuuden ongelmaa jopa pientaloihin. Orbiksen ratkaisuilla radiotaajuuksien kulku varmistetaan yksinkertaisella tavalla: napataan halutut taajuudet eri tukiasemilta, vahvistetaan ne toistimissa ja välitetään edelleen sisäantenneilla. Tätä kutsutaan sisäpeittoantenniverkoksi.

Kiinteistön sisäverkot

(A)  Huoneistojen parikaapelit*, Cat-liittimet* ja rasiat*
(B)  Päätekotelot, häntäkuidut, adapterit, Cat-liittimet*, kuitumuuntimet
(C)  Nousukaapelit OS2 ja Cat*, valmiskaapelit
(D)  Räkit/telineet*, cat-* ja kuitupaneelit, adapterit, häntäkuidut, kytkentäkuidut, cat-liittimet*, liitosjohdot*
(E)  Aluekaapelointi
(F) Välihitsauspaneelit
(G)  RF-jumpperikaapelit
(H)  Sisäantennit
(I)  Nousukaapelit

5G yhteensopivat tuotteet

Tulevaisuuden mobiiliverkkojen vaatimukset kannattaa jo ottaa huomioon uusia rakennuksia suunniteltaessa ja rakennettaessa, jotta tulevaisuuden mobiilipalveluita voidaan käyttää sisätiloissa. Tuleva 5G-verkkoteknologia käyttää 3500 MHz taajuutta, mikä on verkon komponenttienkin tekninen vaatimustaso.

Orbiksen valikoimasta löytyvät kaikki 5G-yhteensopivan kiinteistön kuuluvuusverkon rakentamiseen tarvittavat komponentit.

Valmiskaapeleilla nopeampaa asennusta

Orbiksen tuotannossa valmistetaan asiakaskohtaisesti valokuitu- ja parikaapeleita. Valmiskaapeli on nopea ja helppo asentaa. Asennustyössä säästetty aika voidaan käyttää muihin töihin. Orbiksen valmiskaapeleiden toimivuus varmistetaan mittaamalla tuotannossa ennen toimitusta.

Tiedonsiirron kolme kivijalkaa

Valokuitu kiinteistöihin
Viestintäviraston määräys sisäverkoista määrittelee muun muassa kuitukaapeloinnin materiaalit sekä tarvittavat dokumentoinnit. Orbiksen valikoima on rakennettu määräyksen pohjalta, joten saat meiltä aina hyvin hitsautuvaa ja määräysten mukaisesti toimivaa laadukasta valokuitua asennustarvikkeineen.
Työsi mittaiset parikaapelit
Sisäverkkojen osana myös pari- ja antennikaapelointia koskevat Viestintäviraston ohjeet, joita noudattamalla varmistetaan luotettava tiedon kulku ja valmius myös tuleviin vaatimuksiin. Orbiksen valikoimasta saat luotettavat ja määräykset täyttävät komponentit yleiskaapelointiin ja konesaliverkkoihin myös järjestelmätakuulla.
Sisätilojen kuuluvuusverkot
Mobiililaitteiden kuuluvuus ja langaton tiedonsiirto tulee huomioida niin uudisrakennuksissa kuin saneerauskohteissakin. Orbikselta saat kaiken operaattorihyväksyttyyn sisäkuuluvuus-ratkaisuun liittyvän palvelun suunnittelusta materiaaleihin, asennukseen, käyttöönottoon ja dokumentointiin. Tarvittaessa hoidamme myös koko kumppaniverkostoosi liittyvän yhteydenpidon.

Tampereen rantatunneli

Tampereen Rantatunneli - Eliander

Kun Empower Oy toteutti Tampereen 2,4-kilometriseen rantatunneliin sisäpeittoratkaisun, ei verkon komponentteja tarvinnut shoppailla monesta paikasta. Orbis toimitti ajallaan niin harvinaisen tuhdin 1-5/8” RF-kaapelin kuin valokuidut ja asennustarvikkeetkin suunnittelijan speksien mukaisina. ”Ilman muuta suosittelisin Orbista – ja olen suositellutkin”, kertoo kenttäpäällikkö Kimmo Eliander Empowerilta. ”Vuokrasimme Orbikselta myös mittalaitteet verkon lopputestaukseen, jolla tilaaja hyväksyy verkon käyttöönsä. ”


Muut referenssit


Tuote-esitteet


Orbiksen omasta verkkokauppa Worbiksesta löydät perusvalikoimamme tuotteiden kuvat ja hinnat välittömästi 24/7. Verkkokauppa toimittaa tilauksesi lähes poikkeuksetta vuorokauden sisällä. Worbiksen chat auttaa sinua arkisin heti kun tarvitset apua. Lisäksi myymälämme palvelee sinua arkisin klo 8-16.

Kysy lisää myyjiltämme!


Lisätietoja

Lisätietoja