Home Orbis70 - Jani Linna-Aro

Orbis70 - Jani Linna-Aro

#Orbis70 – tarinoita matkan varrelta

Orbis Jani Linna-Aro
Orbiksen toimitusjohtajana 2019 aloittanut Jani Linna-Aro tuli isoisänsä perustaman perheyrityksen palvelukseen ensimmäisen kerran jo koulupoikana, kesätöihin varastolle.

Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistuttuaan Jani ehti luoda ensin uraa Deloittella konsulttina sekä it-johtajana. Vuonna 2014 hän tuli mukaan Orbiksen hallitukseen ja siirtyi 2017 kokonaan Deloittelta Orbikselle kehitysjohtajaksi.

"Aloimme silloin miettiä, miten yritystä kehitetään ja suunnitella sukupolvenvaihdosta. Kun nyt vuodenvaihteessa vaihdoimme vetovastuuta isäni Markun kanssa, muutos ei tapahtunut yhdessä yössä", Jani kertoo.

Edessä tulevaisuus toimialan aitiopaikalta

Jani uskoo, että 5G:n yleistyminen ja datakeskusmarkkinan murros tuovat yhtiölle lisää kasvumahdollisuuksia, kun toimivien tietoliikenneyhteyksien merkitys kasvaa entisestään.

Digitalisaation myötä tietoliikenne linkittyy tänä päivänä kaikkiin toimialoihin ja se toimii alustana lähes kaikissa palveluissa. Tiedonsiirron merkitys korostuu ja se muuttuu kriittiseksi osaksi kokonaisuutta.

Orbikselle tämä kehitys avaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia.

”Pystymme toimittamaan eri alueille lukuisia ratkaisuja jo nyt, ja variaatioiden määrä kasvaa kaiken aikaa. Yksi vahvuuksistamme on se, että emme ole muiden varassa, vaan pystymme varmistamaan laadun omassa tuotannossamme”, Jani sanoo.

”Mielestäni on etuoikeutettua olla mukana digitalisaation murroksessa ja seurata sitä aitiopaikalta. Meillä on mahdollisuus olla aidosti mukana ja jättää jälki”, hän muistuttaa.

Yhteishenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista

Janille on tärkeää, että Orbis nähdään ja koetaan työpaikkana, jossa työntekijästä aidosti välitetään. Toimintaa kehitetään pitkäjänteisesti ja perheyrityksen arvot näkyvät muutenkin jokapäiväisessä tekemisessä. Pitkät työurat ovat myös merkki sitoutumisesta yhtiöön.

”Nyt kun juhlimme Orbiksen 70-vuotista taivalta, päällimmäisenä mielessä on syvä kiitollisuus. Ilman työntekijöitä, asiakkaita, kumppaneita ja muita tärkeitä sidosryhmiä emme olisi juhlimassa 70-vuotista taivalta. It-alalla harvan yrityksen juuret ulottuvat näin pitkälle”, Jani muistuttaa.

Maailma on muuttumassa kaiken aikaa kompleksisemmaksi eikä yksikään yritys pysty ratkomaan tulevaisuuden haasteita yksin.

”Jatkossa vaaditaan entistä enemmän kumppanuuksia, ja meillä on jo 70 vuotta näyttöjä siitä, että me orbislaiset osaamme yhteistyön”, Jani summaa.