Home Tuotteet Asennuslattiat

Asennuslattiat

Asennuslattiat

Asennuslattiat, eli korotetut lattiat, mahdollistavat datakeskuksissa kaapelointien ja putkistojen asentamisen piiloon lattian alle. Ne myös toimivat loistavana ilmakanavana datakeskuksissa, joissa halutaan erotella kuuma ja kylmä ilma ja parantaa näin energiatehokkuutta. 

Enemmistö datakeskuksista käyttää asennuslattiaa. Yleisimmin käytetyt laatat ovat kalsiumsulfaattilaatta sekä tiheä lastulevylaatta. Molemmat ovat kevyitä, mutta silti jäykkiä. Tiheä lastulevylaatta on hieman kevyempi ja edullisempi, kalsiumsulfaattilaatalla taas on paremmat kantavuus-, palonkestävyys-, ja akustiikka-ominaisuudet. 

Kolmas paljon käytetty laatta on reikälaatta, jolla ohjataan ilma oikeisiin paikkoihin. Reikälaatta on useimmiten metallia ja sitä on saatavilla vakiorei’ityksellä tai säädettävällä aukotuksella.  

Asennuslattia voidaan rakentaa kaltevallekin pinnalle. Lattian korkeus säädetään jaloilla, joihin saa erilaisia tukirakenteita.

Orbiksen asennuslattiat ovat laadukkaita ja kestäviä. Valikoimasta löytyy erilaisia kuormitettavuusvaihtoehtoja 1 kN/m2:sta aina 40 kN/m2:iin. Laatan peruskoko on 600 x 600 mm ja lattiakorkeus vapaasti valittavissa 200 mm:stä ylöspäin. Lattioihin on saatavilla laaja valikoima erilaisia jalka-, laatta- sekä pintamateriaalivaihtoehtoja ja lisävarusteita.  

Tärkeimmät edut

• Parantaa datakeskuksen käytettävyyttä ja ilmavirtojen hallintaa
• Laadukkaat, tukevarakenteiset tuotteet
• Laaja valikoima erilaisia jalka-, laatta- sekä pintamateriaalivaihtoehtoja (myös staattista sähköä vähentävät)
• Laaja valikoima lisävarusteita, esim. portaat, kaiteet, rampit, ym. 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet

• Laatan peruskoko: 600 x 600 mm
• Lattiakorkeudet vapaasti valittavissa aina 200 mm:stä ylöspäin
• Kuormitettavuus: neliökuorma 1 kN/m2:sta aina 40 kN/m2:iin, pistekuorma 1 kN:sta aina 20 kN:iin
• Käytetyimmät laattamateriaalit: kalsiumsulfaattilaatta, tiheä lastulevylaatta, metallinen reikälaatta. Reikälaatat saatavilla vakiorei’ityksellä tai säädettävällä aukotuksella

Lisätietoja

Tilaa datakeskusuutiset sähköpostiisi

Kun tilaat uutiskirjeemme, lähetämme sähköpostiisi aihealueen uusimmat uutiset, blogikirjoitukset ja tapahtumakutsut.

Hae samanlaista sisältöä: