Home Tuotteet Asennuslattiat datakeskuksiin

Asennuslattiat datakeskuksiin

Asennuslattiat

Asennuslattia, eli korotettu lattia, mahdollistaa datakeskuksessa kaapelointien ja putkistojen asentamisen piiloon lattian alle. Korokelattia soveltuu sekä uusiin että vanhoihin kohteisiin. Lattian korkeus säädetään jaloilla ja lattiaan saa erilaisia tukirakenteita.

Ilmavirtojen hallintaa

Asennuslattiat myös toimivat loistavana ilmakanavana datakeskuksissa, joissa halutaan erotella kuuma ja kylmä ilma ja parantaa näin energiatehokkuutta. Enemmistö datakeskuksista käyttää asennuslattiaa.

Yleisimmin käytetyt laatat ovat kalsiumsulfaattilaatta sekä tiheä lastulevylaatta. Molemmat ovat kevyitä, mutta silti jäykkiä. Tiheä lastulevylaatta on hieman kevyempi ja edullisempi, kalsiumsulfaattilaatalla taas on paremmat kantavuus-, palonkestävyys-, ja akustiikkaominaisuudet. 

Kolmas paljon käytetty laatta on reikälaatta, jolla ohjataan ilma oikeisiin paikkoihin. Reikälaatta on useimmiten metallia ja sitä on saatavilla vakiorei’ityksellä tai säädettävällä aukotuksella. Lisätehoa kuumien pisteiden syntymisen estämiseen saadaan puhallinlaatalla, joka säätelee ilmavirtaa lämpötilan mukaan. Lue lisää Orbis puhallinlaatasta.

Orbiksen asennuslattiat ovat laadukkaita ja kestäviä. Valikoimasta löytyy erilaisia kuormitettavuusvaihtoehtoja 1 kN/m2:sta aina 40 kN/m2:iin. Laatan peruskoko on 600 x 600 mm ja lattiakorkeus vapaasti valittavissa. 

Lattioihin on saatavilla laaja valikoima erilaisia jalka-, laatta- sekä pintamateriaalivaihtoehtoja ja lisävarusteita. Lattioista on saatavilla suunnittelutiedostot (BIM). 

Katso video lattian asennuksesta

Tärkeimmät edut

• Parantaa datakeskuksen käytettävyyttä, muunneltavuutta ja ilmavirtojen hallintaa
• Laadukkaat, tukevarakenteiset tuotteet
• Laaja valikoima erilaisia jalka-, laatta- sekä pintamateriaalivaihtoehtoja (myös staattista sähköä vähentävät)
• Laaja valikoima lisävarusteita, esim. portaat, kaiteet, rampit, ym. 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet

• Laatan peruskoko: 600 x 600 mm
• Lattiakorkeudet vapaasti valittavissa 
• Kuormitettavuus: neliökuorma aina 20 kN/m2:iin tai ultimaattinen kuorma jopa 40 kN/m2:iin, pistekuorma 2–6 kN
• Käytetyimmät laattamateriaalit: kalsiumsulfaattilaatta, tiheä lastulevylaatta, metallinen reikälaatta. Reikälaatat saatavilla vakiorei’ityksellä tai säädettävällä aukotuksella.

 

Hae samanlaista sisältöä: