Home Tuotteet Häntäkuidut

Häntäkuidut

Häntäkuidut
Häntäkuitu (pigtail) on lyhyt valokuitukaapeli, jonka toisessa päässä on valokuituliitin, yleisimmin SC tai LC. Häntäkuituja käytetään valokuidun runkokaapelin päättämisessä. Häntäkuitu asennetaan runkokaapeliin jatkoskoneella "hitsaamalla".
 
Häntäkuitujen helppo kuorittavuus säästää aikaa asennustöissä. Asiakkaidemme antaman palautteen mukaan häntäkuitujemme laatu on erittäin hyvä ja sen vuoksi hävikin osuus pieni. Lisäksi olemme saaneet kehuja liittimien puhtaudesta. Kaapeli oikenee kiepiltä helposti (ei muisti-ilmiötä). Häntäkuidut toimitetaan useamman kappaleen paketeissa ja ne ovat joko yksivärisiä tai Suomessa käytettävää FIN2012-värisarjaa.
 
Värijärjestelmän häntäkuidut voidaan jatkaa suoraan 12-värisarjan mukaiseen runkokaapeliin. Vastaaviin väreihin hitsaaminen on selkeämpää, koska silloin erillistä merkkausta ei tarvita. Yksiväristen häntäkuitujen käyttö on väristä riippumatonta, eli silloin runkokaapelissa olevat väriyhdistelmät hitsataan yksivärisiin kuituihin ja ne merkataan muilla tavoin jokainen erikseen.
 
Värijärjestelmät helpottavat ja yksinkertaistavat kuitujen merkitsemistä, kun niitä ei tarvitse merkata erikseen esimerkiksi tarralla ja paneelinumeroinnilla sekä tekevät kaapeleiden jatkamisesta selkeämpää. FIN2012-standardin mukainen värien järjestys on: sininen, valkoinen, keltainen, vihreä, harmaa, oranssi, ruskea, turkoosi, musta, violetti, pinkki ja punainen. 
 

Worbis.fi-verkkokauppa