Home Tuotteet Jäähdyttimet

Jäähdyttimet

TakaovijäähdytinErilaiset nestekiertoiset jäähdytysratkaisut ovat viime vuosina lisääntyneet datakeskuksissa. Ideana on se, että räkkien väliin asennettavat jäähdytinlaitteet imevät palvelimien tuottaman lämmön mahdollisimman suoraviivaisesti itseensä. Lämpöenergia siirtyy niissä kiertävään veteen, joka johdattuu poistoputkistoa pitkin pois konesalista. Samaan aikaan tuloputkistoa pitkin saapuu jäähdytinlaitteelle kylmää vettä, josta saatava jäähdytysenergia siirtyy ilmaan puhallettuna palvelinlaitteille.  

Rivijäähdytys

Rivijäähdyttimen etuna on taata jäähdytys paikallisesti siellä, missä jäähdytystä tarvitaan. Lisäksi etuna on jäähdytinlaitteiden älykkyys, jonka avulla laitteet säätävät puhaltimien kierrosnopeutta sekä veden virtaamaa. Tällöin energiankulutusta voidaan optimoida.

Takaovijäähdytys

Takaovijäähdytyksessä räkkien määrä pystytään maksimoimaan ja samoista komponenteista saadaan enemmän jäähdytystehoa. Räkin taakse tuleva jäähdytinosa vie huomattavasti vähemmän tilaa räkkirivissä kuin rivijäähdytys.

Takaovijäähdytyksessä ei tarvita kuuma-/kylmäkäytävärakenteita, joiden asennus ja mahdolliset lisärakenteet muutostilanteissa aiheuttavat lisäkustannuksia.

Lue takaovijäähdytyksen eduista blogistamme >>>

Hae samanlaista sisältöä: