Home Tuotteet Muuntimet, transceiverit ja kytkimet

Muuntimet, transceiverit ja kytkimet

Mediamuuntimet

Valokuitumuunnin

Mediamuuntimet muuntavat signaalin kuparisesta parikaapelista valokuituun ja toisinpäin. Muuntimessa on RJ45- ja SC-liittimien paikat. Muuntimien perusmalleja löytyy verkkokaupastamme.

Worbis.fi-verkkokauppa
Optiset transceiverit

Optisia transceivereita

Optinen transceiver moduuli on tärkeä osa optista tiedonsiirtoa, sillä se muuntaa sähköisen signaalin valokuituun sopivaksi. Optinen transceiver koostuu kahdesta osasta: vastaanotto-osasta sekä lähetysosasta. Vastaanottava osa muuntaa valokuitusignaalin sähköiseen muotoon, lähettävä osa muuntaa sähköisen signaalin valokuituun sopivaksi.

Optisen transceiverin toinen pää kytketään aktiivilaitteeseen (Ethernet-kytkin, reititin, palvelin jne.) ja toiseen päähän liitetään valokuitukaapeli.

Optisia transceivereita löytyy 100 megabitin nopeudesta ylöspäin aina 400 gigaan asti. Valittavana on erilaisia pakkaustyyppejä käyttötarkoituksen mukaan. 

Worbis.fi-verkkokauppa
High speed suorakytkentäkaapelit

AOC-kaapeli

High speed suorakytkentäkaapelit ovat tehdaspäätettyjä kaapeliratkaisuja, joita käytetään esimerkiksi datakeskuksissa suoriin kytkentöihin aktiivilaitteiden välillä (kytkimet, palvelimet jne.), kun datanopeudet ovat
10 G ja yli. 

High speed suorakytkentäkaapelit ovat joko eri pituisia kuparikaapeleita (DAC) tai valokuitukaapeleita (AOC). Niitä voidaan käyttää samoissa porteissa, kuin optisia transceivereitä (kun siirtonopeus ja portin malli ovat samat). Esimerkiksi, 100G DAC-kaapeli on yhteensopiva 100G optisen transceiverin kanssa. High speed suorakytkentäkaapeleita on saatavilla mm. seuraavilla optisilla transceivereillä: SFP, SFP+, QSFP, QSFP-DD.

High speed suorakytkentäkaapeleita on 3 eri tyyppiä:

  1. Passiivi DAC (Direct Attach Copper)
  2. Aktiivi DAC (Active Direct Attach Copper)
  3. AOC (Active Optical Cable)

 

Passiivi DAC

Aktiivi DAC

AOC

Kaapelirakenne

Twin-axial kupari

Twin-axial kupari

Valokuitu

Etäisyys

< 7 m

7–15 m

100 m +

Tehon kulutus

< 0,15 W

0,5–1 W

1–2 W

DAC- ja AOC-kaapeleiden edut:

  • Edullinen hinta verrattuna valokuitukaapelointi + optiset transceiverit -ratkaisuun 
  • Pienempi tehonkulutus verrattuna optiset transceiverit -ratkaisuun
  • Yksinkertainen Plug&Play-rakenne 

Worbis.fi-verkkokauppa
Optiset kytkimet

Huber+Suhnerin Polatis-tuotteet ovat täysin optisia verkkokytkimiä. Verrattuna elektronisiin kytkimiin täysin optinen kytkin ei muunna signaaleja, vaan ohjaa niitä täysin optisesti ja paljon paremmalla suorituskyvyllä. Kytkimiä voidaan myös hallita etänä. Lue lisää Polatis-kytkimistä >>