Home Tuotteet Polatis optinen verkkokytkin

Polatis optinen verkkokytkin

Polatis-tuotteet ovat täysin optisia verkkokytkimiä. Valokuitukytkentöjen automatisointi mahdollistaa joustavat sekä nopeat muutokset verkoissa sekä vähentää inhimillisiä virheitä kaapelointimuutoksissa. Innovatiivinen teknologia soveltuu erityisesti konesaliympäristöihin sekä teleoperaattorien ja viranomaisten verkonhallintaan.

Verrattuna elektronisiin kytkimiin täysin optinen kytkin ei muunna signaaleja, vaan ohjaa niitä täysin optisesti ja paljon paremmalla suorituskyvyllä. Polatiksen tuotteet ovat osa kehitystä kohti täysin ohjelmistolla hallittavia verkkoja (SDN-ympäristöt). Tyyppillisiä sovelluskohteita valokuitukytkimille ovat valokuituverkon konfigurointi, yhteyksien varmistukset sekä tietoliikenteen valvonta.

Signaalin ohjauksessa Polatis-kytkimissä käytetään pietsosähköisiä Directlight®-ohjaimia. Kytkintä hallitaan selaimella toimivalla käyttöliittymällä. Ohjaimet suuntaavat sisään- ja ulostulevien kuitujen välissä säteet haluttuja reittejä. Suuntaus ylläpidetään sisäänrakennetuilta sijaintisensoreilta saatavan tiedon perusteella. Suuntaus ei ole riippuvainen signaalin tehosta, väristä tai valon suunnasta, joten reitit voidaan säätää valmiiksi myös pimeille kuiduille. Koska laitteita käytetään kriittisissä yhteyksissä, ne ovat erinomaisen kestävyyden lisäksi teknisiltä osiltaan (esim. sähkönsyöttö) redundantteja.

Polatiksen kytkimissä ei siis käytetä peilejä, joten tehonhaviö (IL) on enimmillään vain 1,5dB. Pienin saatavissa oleva kytkimen koko on 4x4 ja suurin 384x384. Kytkimiä on saatavilla kaikilla liitinrajapinnoilla, joista käytetyimmät ovat LC ja MTP12.

Huber+Suhnerin Polatis-kytkimet ovat nyt saatavilla myös Suomesta Orbikselta.

Lue lisää

Lisätietoja

Hae samanlaista sisältöä: