Home Tuotteet RF-kaapelit

RF-kaapelit

Korrugoidut RF-kaapelit

Korrugoitu kaapeli
Koska mobiiliverkon antennisignaali saattaa kulkea pitkiäkin matkoja verkossa, vaimennuksen pitämiseksi alhaisena runkokaapeleina käytetään korrugoituja (coupling) kaapeleita. Korrugointi mahdollistaa RF-kaapelin taivuttamisen.

Kaapelit ovat tavallisesti läpimitaltaan 1/2", 7/8", 1 1/4" tai 1 5/8". Koska kaapelit asennetaan sisäkuuluvuusverkoissa useimmiten sisätiloihin, on kaapelimateriaali paloturvallisuuden takia CPR-luokkaa Dca s1 d1 a1. 

Orbiksen korrugoituja RF-kaapeleita on saatavissa vain SLO:lta.

Kaapeleihin sopivat liittimet ovat 4.3-10, 7/16 ja N (naaras ja uros). Kuorintatyökaluja eri kaapelikokoihin saa myös Orbikselta.

RF-jumpperit

Ohuempia ja taipuisampia lyhyitä RF-jumpperikaapeleita käytetään antennien, tehonjakajien ynnä muiden liittämiseen paksumpiin ja jäykempiin korrugoituihin kaapeleihin. 

Liittimenä käytetään pääsääntöisesti 4.3–10, mutta saatavilla myös 7/16 ja N. Kaapeleiden pituuksia on useita vaihtoehtoja 0,5–20 m välillä. Kaapelimateriaali soveltuu käytettäväksi sisätiloissa, koska se on palo-turvallisuuden CPR-luokkaa Dca s1 d1 a1. Toimitamme myös tilauksesta jumppereita sairaalaympäristöihin soveltuvalla Bca-luokalla. 

Yleisin erittäin taipuisa jumpperikaapeli on läpimitaltaan 1/2". Orbiksella on varastossaan heti saatavissa jumpperikaapeleita, katso varastotilanne verkkokaupastamme Worbiksesta.

Worbis.fi-verkkokauppa
Muita malleja, pituuksia ja liitinvaihtoehtoja valmistetaan Orbiksen omassa tuotannossa tilauksesta.

Vuotavat (säteilevät) RF-kaapelit

Säteileviä kaapeleitaKorrugoitua kaapelia käytetään myös säteilevänä eli vuotavana antennikaapelina tekemällä aukotuksia kaapelin vaippaan. Säteilevän antennikaapelin vaippa voi olla myös valmistettu kierretystä foliosta, johon on kaapelin valmistusvaiheessa tehty määrävälein aukotuksia. Tällaisia kaapeleita käytetään esimerkiksi tunneleissa. 

Kaapelin korrugointivaippa ja aukotus siinä vaikuttavat kaapelin säteilyyn haltuilla taajuuksilla sekä sen taivutusominaisuuksiin. Kaapeleiden vaippojen materiaalit riippuvat käyttökohteesta. Vuotavia kaapeleita toimitetaan tilauksesta.

Säteilevä kaapeli asennetaan sille erityisesti suunnitelluilla kiinnikeillä riittävälle etäisyydelle katosta tai kaapelihyllystä, millä varmistetaan signaalille oikea säteilykuvio. Kiinnikkeitä voi ostaa Orbiksen verkkokaupasta.

Worbis.fi-verkkokauppa
Kaapeleihin sopivat liittimet ovat 4.3-10, 7/16 ja N (naaras ja uros), joista on eri versiot kaapelin erilaisiin rakenteisiin: sileä (radiating) ja korrugoitu (coupling). Kuorintatyökaluja eri kaapelikokoihin saa myös Orbikselta.

Lisätietoja

Hae samanlaista sisältöä: