Home Tuotteet Valokuitu

Valokuitu

Valokuitu - Fiber optic cablingOrbis on panostanut jo yli 25 vuotta valokuitutuotteisiin. Viime vuosina valokuituteknologian sovellusalueet ovat lisääntyneet ja laajentuneet huomattavasti, joten kuitu on nykyään yksi tärkeimmistä teknologioista yrityksessämme.

Valokuitu on tiedonsiirtomenetelmä, jossa lasinen tai muovinen kuitu johtaa valoa. Tiedonsiirtosignaali kuljetetaan kuitua pitkin valolla. Valokuidussa tietoa voidaan siirtää useita kilometrejä eikä signaalin kulku häiriinny esimerkiksi ympäristön sähkömagneettisesta säteilystä. Monimuotokuiduissa laservalo kulkee heijastumalla ja taittumalla, kun taas yksimuotokuidussa se kulkee suoraan.

Valokuitukaapelien ja kytkentöjen asentamisessa erityisen tärkeää on puhtaus ja kaapelin taivutussäteen rajoitusten huomioiminen.

Tavanomaisten valokuitukomponenttien maahantuonnin lisäksi Orbis valmistaa itse asiakaskohtaisia  valokuituvalmiskaapeleita, kytkentäkoteloita, -paneeleita ja -kaappeja. Orbiksen valokuitutuotteita käyttävät kaikki Suomen suurimmat teleoperaattorit. Valokuituasentajan tarvikkeet ja työkalut kuten valokuitututkat, jatkoskoneet ja puhdistusvälineet ovat myös Orbiksen valikoimassa.

 

 


 Lue lisää blogeistamme: 

 Ja lataa maksuttomat oppaamme:

Worbis.fi-verkkokauppa