Home Yritys Oma tuotanto - varmaa tiedonsiirtoa ja täsmällistä palvelua

Oma tuotanto - varmaa tiedonsiirtoa ja täsmällistä palvelua

Valitse luotettava ja kokenut suomalainen kumppani

Kun tarvitset nopeasti ja luotettavasti kaapeloinnit ja komponentit analogiseen, digitaaliseen, langalliseen tai langattomaan tiedonsiirtoon, ota yhteyttä meihin. Saat tarpeisiisi räätälöidyn, oikean kokoisen ratkaisun sekä tuotekokonaisuuden, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Suomalainen Orbis Oy on toiminut tiedonsiirtotuotteiden toimittajana jo vuodesta 1949. Erikoisosaamistamme ovat langattomien verkkojen RF-teknologia ja valokuituteknologia. Oman tuotantomme ansiosta saat myös nopeasti ja joustavasti valmiskaapeliratkaisut ja muut yksilöllisiin tarpeisiinne tehdyt tuotteet.

Sinua palvelevat kokeneet ammattilaiset, joista jokainen suhtautuu asiakastyöhön intohimolla ja teknologiaan tinkimättömästi. Saat käyttöösi uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat arkeasi ja mahdollistavat menestyksen myös tulevaisuudessa.

Tarkkaa käsityötä ja tasaista laatua

Oma tuotantolaitoksemme Viron Sauessa on valmistanut tiedonsiirrontuotteita vuodesta 1999 asti. Siellä jatkojalostamme erilaisista kaapeleista liittimillä ja kytkentäkoteloilla varustettuja valmiskaapeleita ja muita kokoonpanoja.

Meiltä saat myös tiedonsiirtosovelluksien kokonaisratkaisuja, joihin sisältyvät aktiivilaitteiden tarvitsemat sähkönsyötön kaapeloinnit ja kytkentäkotelot. Huippuluokan käsityötaito ja tasainen laatu tekevät kaapeleistamme luotettuja osakomponentteja haastaviin sovelluksiin.

Etuja sinulle

 • Suuri ja joustava valmistuskapasiteetti
 • Nopeat ja varmat toimitukset; oikeat tuotteet oikeassa paikassa, oikeaan aikaan
 • Tarkka ja tinkimätön testaaminen takaa tuotteiden korkean laadun ja virheettömyyden
 • Nopea ja osaava tuotekehitys ideasta tuotantoon
 • Valmiit mekaniikkakokonaisuudet avaimet käteen –periaatteella

Valokuitu

Yli 25 vuoden kokemus valokuidusta takaa sinulle nopeat toimitukset ja erittäin korkean laadun. Orbiksen tuotanto on huippuunsa optimoitu, joten saat nopeasti sekä pieniä että suuria eriä erilaisia valokuitutuotteita.

 • Kuitutyypit yksimuoto OS1, OS2 sekä monimuoto OM1, OM2, OM3 ja OM4
 • Kuitumäärät tyypillisesti 1-96:een kuitua yhdellä kaapelilla,
 • Jakajarakenne (fan-out) 12, 24, 48 ja jopa 96 kuidulle
 • Liitintyypit LC, SC, ST, FC ja MU
 • Liittimien hionta PC, UPC ja APC

Lue lisää valokuidun valmiskaapeleista>>

RF-kaapelointi

RF tuotteet | RF componentsLangattomiin verkkoihin käytettävistä RF- eli suurtaajuuskaapeleista Orbiksella on vuosikymmenten kokemus ja RF-jumpperikaapeleita toimitetaankin suuria määriä. Korkean vaatimustason kaapelit, kuten mittaus- ja testauskaapelit ovat erikoisalaamme. Saat meiltä myös erikoiskaapeleita, kuten hälytyskaapeleita ylijännitesuojiin.

 • Taipuisa RF-kaapeli
 • Puolijäykkä, käsin taivuteltava kaapeli esim. Sucoform
 • Semi-rigid puolitaipuisia kaapeleita, jotka taivutetaan jigissä muotoonsa
 • Enviroflexistä EF-kaapeleita, jotka taipuvat helposti, eivätkä jää muotoonsa
 • Korrukoidut kaapelit mm. ½” ja ⅞” kaapelit
 • Signaalikaapelit esim. hälytyskaapeleissa

Hybridikaapelit

Hybridikaapeleissa yhdistetään useampia eri teknologioita yhden kaapelivaipan sisälle. Esimerkiksi tukiasemien tiedonsiirrossa käytettävä hybridikaapeli kuljettaa tietoa valokuitukaapelissa ja aktiivilaitteiden virransyötön kuparikaapelissa.

Sähkökytkentätuotteet

Tiedonsiirtolaitteet tarvitsevat yleensä aina myös sähkönsyötön. Kokoonpanemme esimerkiksi 48 voltin tasajännite (DC) sähkökytkentäkoteloita. Niitä käytetään tyypillisesti ulkotiloissa sijaitsevissa antenneissa ja tukiasemien mastoissa sekä esimerkiksi valvonta- tai hälytyslaitteistoissa. Näin ollen tuotteilta vaaditaan erinomaista pakkasen ja säänkestävyyttä.

Mekaniikka

Kun tarvitset valmiita kokonaisuuksia, eli kaapeleilla ja kytkennöillä kalustettuja paneeleita, koteloita tai räkkejä, saat ne meiltä avaimet käteen -periaatteella. Toimitamme ne yhteistyössä ammattitaitoisten ja joustavien kumppaneidemme kanssa.

Suunnittelemme myös kanssasi yhteistyössä tarvitsemasi tuotteet. Osaavat mekaniikkasuunnittelijamme ovat käytössäsi. Esimerkiksi kaapeleiden jakajakomponentit syntyvät omalla 3D-tulostimellamme. Näin lopputuloksena syntyy viimeisteltyjä ja käytännössä toimivia ratkaisuja.

Tinkimätön testaaminen laadun takeena

Tarkka testaaminen on yksi toimintamme kivijalka, sillä haluamme toimittaa vain parasta. Käytössämme on monipuolinen ja nykyaikainen mittaus- ja testaus-laitteisto, jota jatkuvasti laajennetaan ja kehitetään. Tuote-erät testataan satunnaisotoin. Ne tuotteet, joissa varmistettu toimintakyky on erittäin kriittistä, voidaan testata yksittäin ja varustaa mittausraportein. Mittaustulokset säilytetään vähintään seitsemän vuotta.

Jatkuva testaaminen takaa, että valmistamiemme tuotteiden mahdolliset vialliset erät ja komponenttien laatuvirheet huomataan heti. Tarvittaessa hankimme tuotteillemme ulkopuolisten testitalojen raportit, esimerkiksi ympäristö-olosuhdetestauksista. Asiakkaamme auditoivat tuotantoamme säännöllisesti muun muassa eettisten valmistustapojen osalta (Code of Conduct).

Valmiit tuotteet yksilöidään erä- tai sarjanumerokoodeilla, mikä mahdollistaa esimerkiksi tuotteeseen liittyvien mittausraporttien, valmistuserän ja komponenttien alkuperän selvittämisen.

Kapasiteettia sinun tarpeittesi mukaan

Valmistuskapasiteettimme on tavanomaisten kaapeleiden osalta arviolta 800 kpl RF-kaapelia viikossa ja 3000 kpl valokuituliitintä viikossa (tilanne alkuvuonna 2016). Suorituskyvyltään erittäin vaativien valmiskaapelien tekeminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa.

Tarvittaessa käytämme kumppaniverkostoamme avustavien työvaiheiden tekemiseen, joten kapasiteettia voidaan nostaa nopeastikin. Tuotteiden valmistusaikatauluun vaikuttavat kuitenkin eniten materiaalien toimitusajat. Erikoistarpeiden ja suurien määrien osalta pääsemme tarvitsemaasi kapasiteettiin ennustamalla yhdessä kanssasi tulevia tarpeita. Kun tunnemme tarpeesi, voimme myös taata sinulle täsmälliset toimitukset –pidämme mitä lupaamme.

Varmat toimitukset kiireessäkin

Jos asennustyöllä on kiire – kuten nykyään useimmiten on – ole huoletta, me olemme varautuneet. Puolivalmisteita ja erilaisiin nopeisiin kokoonpanoihin sopivia peruskaapeleita, -liittimiä ja -mekaniikkaa saadaan ketterästi käyttöön materiaalivarastostamme.

Voit myös tehdä kansamme sopimuksen välivarastoinnista, jossa tarvitsemasi tuotteet säilytetään. Kun asennuskohde varmistuu, tuotteesi toimitetaan suoraan paikan päälle. Kasaamme kaikki yhteen valmiiseen pakettiin, jotta työ kentällä ei keskeydy esimerkiksi puuttuvien muttereiden, kylmäkutisteiden tai kaapelikiinnikkeiden vuoksi.

Onko sinulla haaste tuotekehityksellemme?

Kerro meille, millaisia haasteita tai tarpeita on näköpiirissäsi, niin me tartumme työhön vahvalla teknologiaosaamisellamme. Pystymme toteuttamaan tuotekehitysprojektin erittäin ketterästi: parhaimmillaan olemme edenneet  ajatuksesta prototyyppiin jopa parissa päivässä.

Uusi, tarpeitasi vastaava tuote pilotoidaan ja testaan aina aidossa käyttöympäristössä. Näin saadaan kallisarviosta tietoa mm. asennettavuudesta. Kun uusi tuote on teknisesti ja käytännön testeissä hyväksytty, se viimeistellään sarjatuotantoon soveltuvaksi.


Lue lisää

Tutustu esitteeseemme  Orbiksen oma tuotanto (6,3MB pdf) >>

Lisätietoja